Çuhadaroğlu Metal, 12 milyon TL temettü dağıtacak

Çuhadaroğlu Metal, 12 milyon TL temettü dağıtacak

Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş.'nin ilk genel kurulunda brüt 12 Milyon TL nakit kar payının hissedarlara dağıtılması kararlaştırıldı.

A+A-

Halka arzın ardından Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş.'nin ilk genel kurulu,28 Mart'ta Double Tree Hilton Oteli'nde  gerçekleşti.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çuhadaroğlu, başarılı bir halka arz süreci geçirildiğini belirterek yeni hissedarlara teşekkür etti.

Yürüttüğü katma değeri yüksek işlerlerle 2015 yılında başarılı bir performans gösteren Çuhadaroğlu,tüm ürün gruplarındaki üretimini önceki yıla göre %17artırdı.Şirket ,KAP’ta açıkladığı yıl sonu konsolide finansal verilerine göre cirosunu %17,6 artışla 218,6 Milyon TL’ye, dönem sonu net karını ise %30 artışla 22,8 Milyon TL’ye yükseltti.

Genel kurulda, elde edilen net dönem karı üzerinden, 1 TL nominal değerli paya brüt 0,1684 TL kar payı olmak üzere, toplambrüt 12 Milyon TL nakit kar payının hissedarlara dağıtılması kararlaştırıldı. Kar paylarının 18 Mayıs 2016 tarihinden itibaren hissedarlara dağıtılması da karara bağlandı.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.