Çukurova'ya Turkcell için ek süre

Çukurova'ya Turkcell için ek süre

İngiltere Yüksek Mahkemesi (Privy Council), Çukurova'nın Turkcell hisseleri için Rus Alfa'ya yapacağı ödeme tarihini bir ay erteleme ile 30 Temmuz'a uzattı.

A+A-

Turkcell'in hissedarları Rus Altimo (Alfa) ve Çukurova Holding arasında şirketin kontrol hisselerine ilişkin davayı gören İngiltere Yüksek Mahkemesi (Privy Council), Çukurova'nın yapacağı ödeme konusunda son ödeme tarihini bir ay erteleme ile 30 Temmuz'a uzattı.

Çukurova ve Altimo arasındaki davaya ilişkin dün bir oturum düzenleyen Privy Council'den bugün yapılan açıklamada, "Mahkeme son ödeme tarihini 30 Temmuz 2014'e kadar uzatma kararı aldı, bu süre içinde faiz işlemeye devam edecek" denildi.

Privy Council, Nisan ayı sonundaki kararında Çukurova Grubu'nun Turkcell'in Altimo tarafından rehnedilen yüzde 13.8 hissesini geri alarak şirkette hissedar kalabilmesi için 24 Haziran'a kadar Altimo'ya 1.6 milyar dolar ödemesine hükmetmişti.

Privy Council'in açıklamasına göre, mahkeme dünkü oturumunda Çukurova'nın yeni kreditörünün lehine yasal bir ipotek kurulması konusunda Alfa'nın yapacağı işbirliği, 24 Haziran'da sona eren sürenin uzatımı ve uzatılan süre için faiz ödenmesi konularını ele aldı.

Çukurova Holding ve Altimo'nun görüşlerini dinleyen mahkeme, ilk konu için taraflara detayları belirleme olanağı tanıdığını açıkladı.

Rehnedilecek hisseler konusunda mahkeme yasal ipotek tesis edilmesi ve Alfa'ya ön alım hakkı tanınmasına izin verilmesi konusunda Alfa'nın sunduğu şartların uygun göründüğünü belirtirken, Alfa'nın sunduğu iki şartı değiştirmeyi önerdi.

Açıklamada, tarafların bir çerçeve üzerinde uzlaşmak üzere görüşeceği ve bunun daha sonra mahkeme onayına sunulacağı kaydedildi.

Çukurova Holding, Turkcell'de hissedar kalabilmek için yapması gereken ödemenin finansmanı için Yıldız Holding'in iştiraki Gözde Girişim ile görüşmeler yürütüyor.

Gözde Girişim'in CEO'su Cem Karakaş Cuma günü yaptığı açıklamada, telekom sektöründe yapılandırılmış şartlı finansman görüşmeleri yaptıklarını ancak sektöre ortak olmak suretiyle yatırım planının şu anda bulunmadığını söylemişti.

Turkcell hisseleri saat 1100'de 13.10 liradan işlem görürken, açılışa göre yüzde 0.76 eksideydi.

Turkcell'de dolaylı olarak yüzde 13.22 payı bulunan Altimo, Çukurova Grubu ile dolaylı yüzde 13.8'lik payın sahipliği konusunda 2005 yılına dayanan bir anlaşma nedeniyle uzun yıllar boyunca davalık olurken, bu uzlaşmazlık şirketin son yıllardaki genel kurullarının yapılmasını ve temettü dağıtımlarının gerçekleşmesini engelledi.

Turkcell'de TeliaSonera'nın direkt ve dolaylı olarak yüzde 37.3, Altimo'nun ise yüzde 13.22 hissesi bulunuyor. Çukurova Grubu, Altimo'nun rehninde bulunan yüzde 13.8 hisseyi alması durumunda Turkcell'i dolaylı olarak kontrol edebilir hale geliyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.