Cumhurbaลkanฤฑ Baลdanฤฑลmanฤฑ Cemil Ertem, kripto para piyasalarฤฑna iliลkin dรผzenlemelerin en kฤฑsa sรผrede hayata geรงirileceฤini sรถyledi.
CNN Tรผrkโe konuk olan Ertem, Merkez Bankasฤฑ, MASAK, SPK’nฤฑn kripto paralara yรถnelik dรผzenlemeler รผzerinde hฤฑzla รงalฤฑลtฤฑklarฤฑnฤฑ ve en kฤฑsa sรผre iรงinde kurala baฤlanarak hayata geรงirileceฤini duyurdu.
Ertem “Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn yaptฤฑฤฤฑ รถn dรผzenleme. Arkasฤฑ gelecektir. Kripto para borsalarฤฑ var. Belli denetim ve gรผvence vermeye yรถnelik olmasฤฑ gerekiyor. Platformlarla ilgili dรผzenleme yapฤฑlmasฤฑ lazฤฑm. Merkez Bankasฤฑ, para yerine kullanฤฑlmasฤฑnฤฑ yasakladฤฑ. Aracฤฑ kurumlardan para transferinin รถnรผne geรงti. Son olay da ortaya รงฤฑkarฤฑyor ki, bunlarฤฑn sermaye yeterlilikleri, lisanslamalarฤฑ olmasฤฑ lazฤฑm. Bu konuda ilgili kurumlarฤฑmฤฑz MASAK, SPK, Merkez Bankasฤฑ gibi bunun รผzerinde รงalฤฑลฤฑyorlar. Reform programฤฑmฤฑzda da var. รalฤฑลmalar bittiฤinde bunun hukuki bir รผst yapฤฑsฤฑ olmuล olacak. Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar belki bรถyle gรผvende olabilir” dedi.
‘Paralarฤฑn geri alฤฑnabileceฤinin iktisatรงฤฑ ve hukukรงularฤฑn hesaplayacaฤฤฑ bir ลey’
Son yaลanan Thodex dolandฤฑrฤฑcฤฑlฤฑฤฤฑna iliลkin aรงฤฑklamalarda da bulunan Ertem, yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn cรผzdanlarฤฑna eriลmesi iรงin ลifrelerinin olmasฤฑ gerektiฤini ancak bu ลifrelerin kripto para borsasฤฑ nezdinde tutulmasฤฑ halinde maฤdurlarฤฑn paralarฤฑna eriลemeyeceฤini belirtti. Ertem,ลunlarฤฑ sรถyledi:
“Paralarฤฑn geri alฤฑnabileceฤinin iktisatรงฤฑ ve hukukรงularฤฑn hesaplayacaฤฤฑ bir ลey. Yatฤฑrฤฑlan paralarฤฑn devlet gรผvencesi yok. ลifreler yatฤฑranlarฤฑn elindeyse, cรผzdanlarฤฑna ulaลmalarฤฑ konusunda sorun yaลamazlar. ลifreler kripto paracฤฑlarฤฑn elindeyse yatฤฑrฤฑmlarฤฑ konusunda endiลe etmeleri gerekir diye dรผลรผnรผyorum.”







