CWENE - CW Enerji, Bakanlıkıtan teşvik aldı, yeni ürün için düğmeye bastı!

CWENE - CW Enerji, Bakanlıkıtan teşvik aldı, yeni ürün için düğmeye bastı!

CW Enerji, güneş paneli üretim maliyetlerini düşürmek ve enerji sektöründe yerli üretime katkıda bulunmak için alüminyum çerçeve üretimine başlıyor.

A+A-

CWENE- CW Enerji, 29 Mart 2024 tarihinde yaptığı açıklama ile güneş enerjisi panelleri için kritik bir bileşen olan alüminyum çerçeve üretimine başlama kararı aldığını duyurdu. Yatırımın 2025 yılı ilk çeyreğinde tamamlanması ve üretime başlanması planlanıyor.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan şirket açıklaması şu şekilde:

''Şirketimiz 15.01.2024 tarihli ve 2024/004 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile; güneş enerjisi panelleri bileşenleri arasında ana unsurlarında yer alan alüminyum çerçeve için üretim faaliyetlerinin başlatılması kararı almıştır.

Söz konusu yatırımın tedarikçilerle olan ilişkileri, fiyat dengesini etkileyeceği ve yatırım teşvik belgesinin ilgili bakanlıklar tarafından onaylanması durumunda faaliyetin gerçekleştirilmesinin planlandığı ve yatırımın esaslı unsurunun söz konusu teşvikin onaylanması olduğu da göz önünde bulundurulduğunda; Şirketimizin meşru çıkarlarının zarar görmemesi ve fiyat istikrarsızlığının yaşanmaması amacıyla söz konusu yatırım faaliyetlerinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na yapılacak teşvik başvurunun olumlu sonuçlanmasına kadar ve yatırımcıların yanıltılmasına yol açmamak amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'nun (II-15.1) sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin "İçsel Bilgilerin Kamuya Açıklanmasını Ertelenmesi" başlıklı 6.maddesi kapsamında ertelenmesi kararı alınmıştır.

İşbu bildirim itibarıyla Şirketimiz tarafından alüminyum çerçeve üretim tesisi yatırımı ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na yapılan teşvik başvurumuz 26.03.2024 Tarihli ve 564406 sayılı teşvik belgesinin onaylanması doğrultusunda yatırımın başlatıldığı kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yatırıma istinaden 554.389.070 TL tutarlı yatırım teşvik belgesi alınmış olup ilk etapta makinelerin alımına yönelik Yapı Kredi Finansal Kiralama Anonim Şirketi aracılığı ile 60 ay vadeli toplam 8.000.000 Euro (SekizmilyonEuro) finansal kiralama sözleşmesi imzalanmış ve makine siparişleri verilmiştir. Yatırımın AOSB 3.Kısım Mah. 32. Cad. N7 Döşemealtı/Antalya adresinde yer alan taşınmazda gerçekleştirilmesi planlanmakta ve 2025 yılı ilk çeyreği itibarıyla üretime başlanması planlanmaktadır.

Güneş paneli üretim sürecinde kullanılan ve Şirket tarafından üretimi yapılan ham madde sayısını artıracak yatırım ile Şirketimiz, maliyet avantajı konusunda önemli bir adım atmaya karar vermiştir. Bu yatırımın Şirketimize sağlayacağı avantajlar arasında, alüminyum çerçeve üretimini kendi bünyemizde gerçekleştirerek güneş paneli sürecindeki tedarikle ilgili bağımsızlığı arttırmak, enerji sektöründe yerli üretime katkıda bulunmak, Şirketimizin sürdürülebilir büyüme hedeflerine ulaşmasına ve yenilenebilir enerji sektöründeki konumunu güçlendirmesine olanak tanıması bulunmaktadır.''

KCHOL, AGHOL, PETKM ve ASELS için hedef fiyat ve tavsiye açıklandı

KCHOL, AGHOL, PETKM ve ASELS için hedef fiyat ve tavsiye açıklandı

Alnus Yatırım, bilançolarını açıklayan 4 hisse senedi için hedef fiyat ve tavsiyesini revize etti

Dört aracı kurumdan dört hisse önerisi

Dört aracı kurumdan dört hisse önerisi

Dört aracı kurum LOGO, PETKM, ASELS ve EREGL hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyelerini açıkladı

Banka hisselerinde hedef fiyat ve tavsiyeler değişti, işte ayrıntılar

Banka hisselerinde hedef fiyat ve tavsiyeler değişti, işte ayrıntılar

Gedik Yatırım, 5 banka için hedef fiyatlarını paylaştı, tavsiyelerini açıkladı.

HSBC 7 dev hissede hedef fiyat ve tavsiyelerini revize etti

HSBC 7 dev hissede hedef fiyat ve tavsiyelerini revize etti

HSBC, aralarında Türk Hava Yolları, Sabancı Holding ve Akbank dahil 7 şirket hissesi için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı.

İlgili Haberler