Dalaman Havalimanı'na 705 milyon euro

Dalaman Havalimanı'na 705 milyon euro

Dalaman Havalimanı iç ve dış hat terminallerinin 2040 yılına kadar işletme hakkı devir ihalesini, 705 milyon euro ile YDA İnşaat kazandı. YDA İnşaat, Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Mücahit Arslan'ın yakınlarının şirketi olarak gündeme gelmişti

A+A-

Muğla Dalaman Havalimanı iç ve dış hat terminallerinin 2040 yılı sonuna kadar işletme hakkı devri ihalesinde en iyi teklifi 705 milyon euro ile halen dış hatlar terminalini işleten YDA İnşaat verdi.

İhaleye, YDA İnşaat'ın yanı sıra TAV Havalimanları Holding, Limak-Malezyalı GMR ve Alman Fraport -IC İçtaş katıldı. İhalenin ardından YDA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, ihalede oluşan fiyatın beklentilerine paralel olduğunu belirterek, "Bunun üzerine bir de 180-200 milyon euro yatırımla 106,000 metrekarelik iç hat terminal binası yapımı söz konusu olacak; o yatırımı proje finansmanı ile yapacağız" dedi.

Arslan, yeni iç hat terminal binasını 2018 yılında devreye almayı öngördüklerini söyledi. Geçen yıl 850,967 yolcu iç hat, 3.2 milyon yolcu dış hat yolcu trafiği yaşanan havalimanın yıllık 3 milyon iç hat, 10 milyon dış hat yolcu kapasitesi bulunuyor.

İç hatlar imtiyaz hakkını yaklaşık bir ay içinde devralması beklenen YDA'nın dış hat imtiyaz hakkı ise mevcut işletme süresinin biteceği 28 Nisan 2015'te başlayacak.

YDA, ihale bedelinin yüzde 10'unu sözleşme aşamasında, kalanını 25 eşit taksitte ödeyecek. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.