Damattan Ekonomi yönetimine süre

Damattan Ekonomi yönetimine süre

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı ve Sabah Gazetesi yazarı Berat Albayrak ekonomi yönetimine süre biçti

A+A-

Sabah gazetesinde ekonomik analizler yazan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, muhalif olduğu bilinen ekonominin tepesindeki isimler için, “uzatmaları oynuyorlar” dedi.

Sabah gazetesinde ekonomik analizler yazan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, muhalif olduğu bilinen ekonominin tepesindeki isimler için, “uzatmaları oynuyorlar” dedi.

Ekonominin tepesinde bir süreden bu yana iç çekişme yaşanıyor. Erdoğan’a yakın bazı ekonomi danışmanları ile 12 yıldan bu yana ekonominin patronu olan isimler arasında derin bir kriz yaşanıyor. Bu kriz 2011 seçimlerinden bu yana zaman zaman alevlenip, sonra azaldığı biliniyor.

30 Mart seçimleri öncesinde su yüzüne çıkan eleştirilerin hedefi olarak Merkez Bankası yönetimi ve Başkan Erdem Başçı gibi görünse de asıl hedefin ekonominin patronu olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan olduğu her şekilde ortaya çıkıyor.

Ekonomi yönetimine yapılamayan atamaların temelinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki görüş ayrılığının bulunduğu konuşuluyor. Ankara kulislerinde Ali Babacan’ın koltuğuna Numan Kurtulmuş’un oturacağı bir süreden beri dillendiriliyor. Babacan’ın, Davutoğlu’nun ısrarı ile koltuğunda durduğu bir süre önce medyanın gündemi olmuştu.

Babacan’ın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile birlikte hareket ettiği ve bu isimleri koruduğu konuşulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’tan çarpıcı bir çıkış geldi.

Son 5 yıldan bu yana uygulanan bazı standart ezberlerin bozulması gerektiği görüşünü dile getiren Albayrak, gerçekleşmesi beklenen ekonomik sıçramaların ancak bu prangalardan kurtulunması ile mümkün olunacağını ifade etti. Berat Albayrak, yazısının son bölümünde ise “Her faiz indirimi tartışmasında rant lobisinin olağan şüpheli oyuncuları aynı oyunu oynuyor” diyen Albayrak, ekonomini yönetiminin artık uzatmaları oynadığını öne sürdü. Albayrak, “Prangalardan kurtulurken” başlıklı yazısının ilgili bölümünde şöyle dedi:

“Bunların hepsi tek tek biliniyor. Kusura bakmayın ama buna artık sokaktaki vatandaş bile inanmıyor. Bu spekülatif işlemleri yapanların ve bunların bu kadar rahat top koşturmasına izin veren yetkililerin artık uzatmaları oynadığını ve bundan sonra bu kadar rahat zemin bulamayacaklarını düşünüyoruz. Yeni Ekonomi anlayışında yapanın da izin verenin de yanına kâr kalmamalı bu tip hareketler, tıpkı dünyadaki diğer önemli ülkelerdeki gibi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.