Davos toplantıları sona erdi

Davos toplantıları sona erdi

Bu yıl 40'tan fazla devlet ve hükümet başkanının katıldığı ve çeşitli konularda görüşlerini paylaştığı Dünya Ekonomik Forumu'nun Davos toplantıları tamamlandı

A+A-

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) bu yılki Davos toplantılarında 40'tan fazla devlet ve hükümet başkanı, çeşitli konudaki görüşlerini dünya kamuoyu ile paylaştı.

"Dünyayı Yeniden Şekillendirmek: Toplum, Siyaset ve İş Dünyası Açısından Sonuçları" konulu, 22 Ocak'ta başlayan ve dört gün süren toplantılarda toplam 2 bin 500'den fazla katılımcı çeşitli konuları tartıştı. Toplantılara, Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, birçok işadamı ve gazeteci katıldı.

Forum'a katılan liderler ve yöneticiler arasında BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, İngiltere Başbakanı David Cameron, Japonya Başbakanı Şinzo Abe de yer aldı.

"Yıkıcı Buluşlar", "Kapsayıcı Büyüme", "Toplumun Yeni Beklentileri" ve "9 Milyonluk Dünya" toplantıların ana tartışma konularını oluşturdu. Davos'taki forum toplantılarına katılan liderler ayrıca pek çok ikili temasta da bulundu. Konuşmalarını forum yerleşkesinde yapan liderler, ikili temaslarını ise Davos içindeki farklı otellerde geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirdi. 

Liderler, Zürih Havaalanı'ndan alınarak helikopterlerle Davos'a taşındı. Bu yıl Davos'ta yoğun kar yağışı olmaması dolayısıyla diğer katılımcıların Davos'a karayoluyla ulaşımı da kolay oldu. Diğer taraftan katılımcıların forum yerleşkesi içindeki ulaşımı ise elektrikli arabalarla sağlandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.