DB beğendiği hisse listesini değiştirdi

DB beğendiği hisse listesini değiştirdi

Deutsche Bank, en çok ve en az tercih ettiği hisseler listelerini açıklarken, Türk hisseleri için 'nötr' görüşünü devam ettirdi. Anadolu Efes'i en az tercih ettiği hisseler grubuna ekledi

A+A-

Deutsche Bank, en çok ve en az tercih ettiği hisseler listelerini açıklarken, Türk hisseleri için 'nötr' görüşünü devam ettirdi.

Deutsche Bank, politik gerilimin azalması ve ECB'nin parasal genişlemeye gideceği beklentileri ile olumlu bir havanın oluştuğu Türk hisse senedi piyasasının, ABD'de faizlerin artırılacağı korkuları ve jeopolitik risklerle ilişkileri endişeler ile tekrar baskı altına girdiğini belirtti.

Eylül ayında Türkiye piyasasında hisse senetlerinin değer kaybettiğine, değerlemelerin bir ay öncesine göre daha ucuz hale geldiğine işaret eden Deutsche Bank, buna rağmen Türk hisse senetleri için 'nötr' görüşünü devam ettirdiğini, kısa vadede seçici olmak gerektiğine inandıklarını vurguladı.

En çok tercih ettiği hisseler listesinde Aygaz, Sabancı Holding, Turkcell, Emlak GYO ve TSKB'ye yer vermeye evam eden Deutsche Bank, Avrupa piyasasında toparlanma ve TL'deki zayıflık nedeniyle Arçelik'i, artan pazar payı, yüksek büyüme ve uluslararası operasyonları nedeniyle Coca-Cola İçecek'i, inşaat ve tarım alanındaki faaliyetlerinin aşağı yönlü risklere karşı güçlü marj yaratması nedeniyle Tekfen Holding'i, en yüksek özsermaye karlılığı oranlarından birine sahip olması nedeniyle Garanti Bankası'na da tercih ettiği hisseler listesinde tuttu.

Deutsche Bank, en az tercih ettiği hisseler listesinden Anadolu Hayat'ı çıkarırken, listeye son dönemdeki performansının aşırıya kaçtığını ve düzeltme beklediği Anadolu Efes'i ekledi. En az tercih edilenler listesinde Ak Enerji, Enka İnşaat, Migros ve Tüpraş'a yer verdi.

 

ARACI KURUM HİSSE ÖNERİLERİ
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.