De Cos/ECB: Faizlerin hala biraz daha artırılması gerekli

De Cos/ECB: Faizlerin hala biraz daha artırılması gerekli

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernandez de Cos, ECB'nin enflasyonu orta vadede yüzde 2 hedefine getirmek için faizleri artırmaya ve sonrasında bir süre onları sınırlayıcı seviyede tutmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

A+A-

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi ve İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernandez de Cos faiz artırımlarının sürmesi gerektiğini kaydetti. De Cos, Barselona'da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Para politikamızı sıkılaştırma sürecisin yolunda ilerliyor, bununla birlikte, hali hazırda elimizde olan bilgiler temelinde, gitmemiz gereken biraz daha yol olduğunu değerlendiriyoruz" dedi. 

Yatırımcılar hali hazırda ECB'nin yaz sonuna kadar 2 faiz artırımı daha yapmasını ve mevduat faizini yüzde 3,75'e getirmesini, gelecek yıl da faiz indirimlerine başlamasını bekliyorlar.

De Cos konuşmasında, "Fiyat istikrarı hedefimizi sürdürülebilir şekilde başarmamız için faiz oranlarının uzun bir süre sınırlayıcı bölgede kalmaya devam etmesi gerekli" ifadelerini de kullandı.

İlgili Haberler