Deniz Yatırım Pegasus için Al tavsiyesini korudu

Deniz Yatırım Pegasus için Al tavsiyesini korudu

Deniz Yatırım, Pegasus için 42.50 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesisini korudu

A+A-

Deniz Yatırım, Pegasus için 42.50 TL hedef fiyat ile 'AL'  tavsiyesisini korudu.

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan değerlendirmede şöyle denildi:

"Pegasus Hava Taşımacılığı 2019 ile ilgili beklentilerini açıkladı. Genel olarak tahminlerimiz ile uyumlu sunulan 2019 
öngörülerinin detayları aşağıdaki şekilde oluştu 

Trafik: Pegasus 2019'da ASK bazındaki kapasite artışının %6-8 arasında olmasını, bu artış için filodaki ortalama uçak sayısının 83'e ulaşmasını bekliyor (2018'de 79). Şirket yolcu büyümesi ile ilgili projeksiyonunu paylaşmazken, bizim beklentimiz dahilinde olan yıllık yatay doluluk oranı ve kapasite artışı beklentisini göz önünde bulundurduğumuzda, toplam yolcu sayısında bizim %6 artış (büyük oranda yurt dışı yolcu sayısındaki artış kaynaklı) tahminimiz ile uyumlu bir öngörüleri olduğunu düşünüyoruz. 

Gelirler: Yolcu birim gelirlerinde yurt dışı tarafında Euro bazında yıllık bazda bir değişim beklenmezken, yurt içi yolcu birim gelirlerinde yaklaşık olarak enflasyon oranında bir artış öngörüldüğünü görüyoruz. Bu tahminler bizim beklentilerimiz ile uyumluyken, 12.0-12.5 Eur/yolcu yan gelir projeksiyonunda bizim beklentimiz bu aralığın alt seviyesinde kalmaktadır (2018 tahminimiz 11.9 Eur/yolcu). 

Maliyetler: Pegasus'un ortalama 709 $/ton jet yakıtı fiyatı tahminine dayanarak toplam birim giderlerde (CASK) bir miktar artış beklediğini görüyoruz. Yakıt hariç birim giderlerde de hafif bir artış bekleniyor. Şirket'in bizim jet yakıtı fiyatı ortalaması için 640 $/ton'a göre yüksek olan tahmininin, Pegasus'un ortalama jet yakıtı maliyetine dayanarak (hedge'ler dahil) oluşturulduğunu düşünüyoruz. Bu durumda daha yüksek seviyelerden yapılmış olan hedge anlaşmalarını göz önünde bulundurduğumuzda, rakamlar beklentilerimiz ile daha uyumlu hale geliyor. 

Karlılık: Şirket'in %22.5-23.5 aralığında oluşmasını beklediği  2019 FAVÖK marjı bizim beklentimizin hafif üzerindedir. 

Yorum: Pegasus'un 2019 beklentileri bizim tahminlerimiz ile önemli bir farklılık göstermemektedir. Hisse için olumlu görüşümüzü AL tavsiyesi ve 42.50 TL/hisse hedef fiyat ile koruyoruz. "

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.