Denizbank 278 milyon lira kar açıkladı

Denizbank 278 milyon lira kar açıkladı

DenizBank 2014 yılının ilk çeyreğinde konsolide bazda 278 milyon lira kar elde etti.

A+A-

DenizBank 2014 yılının ilk çeyreğinde konsolide bazda 278 milyon lira kar elde etti. DenizBank açıklamasına göre, Banka'nın 2014 yılında konsolide net karı 2013 yılının son çeyreğine göre yüzde 103 artışla 278 milyon lira olarak gerçekleşti.

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, konuya ilişkin değerlendirmesinde, konsolide aktiflere göre Türkiye'nin 5. büyük özel bankası olarak 725 şube ve 14 bin 732 çalışanla 2014 yılının ilk çeyreğinde de istikrarlı büyümelerine devam ettiklerini kaydetti.

Ateş, DenizBank'ın geçen yılın aynı dönemine göre sektör büyümelerinin üzerinde bir performans gösterdiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Banka, konsolide bazda aktiflerini yıllık yüzde 43, yıl sonuna göre yüzde 8 büyüterek 85,9 milyar liraya yükseltti. Sermaye benzeri krediler dahil özkaynaklarını yıllık yüzde 40, yıl sonuna göre yüzde 11 büyüterek 9,4 milyar liraya çıkardı. Ana fon kaynağı olan mevduatını yıllık yüzde 41, yıl sonuna göre yüzde 6 artırarak 52,7 milyar liraya ulaştırdı. Nakdi kredilerini yıllık yüzde 39, yıl sonuna göre yüzde 4 artış ile 58,7 milyar liraya çıkardı. Gayrinakdi kredilerini yıllık yüzde 45 ve yıl sonuna göre yüzde 4 artışla 19,2 milyar liraya yükseltti. Müşteri sayısını yüzde 26 artışla 5,9 milyondan 7,5 milyona çıkardı."

Aktifler, krediler ve mevduatlar sektörün üstünde büyüdü

Ateş, DenizBank olarak güçlü finansal yapılarının Sberbank ile daha da güçlendiğini vurgulayarak, 2013 yılında temin edilen toplam 600 milyon doları sermaye benzeri krediye ek olarak, 2014 yılında da 450 milyon doları sermaye benzeri kredi temini ile Sberbank'ın desteğinin devam ettiğini bildirdi.

Aktiflerinin konsolide bazda 86 milyar liraya dayandığını belirten Ateş, "DenizBank son yıllarda olduğu gibi yine sektörün üzerinde bir performans gösterdi. Son yılda açtığımız 85 şube ve yarattığımız 5 bine yakın yeni iş gücüyle, Türkiye'nin en fazla şube açan ve istihdam yaratan özel bankalarından biri olurken, 2014'ün ilk çeyreğinde, aktif, kredi ve mevduatını sektör ortalamalarının üzerinde artırmayı başardık" değerlendirmesinde bulundu.

Ateş, Sberbank'tan alacakları destekle geçmiş yıllardaki hızlı büyümelerini gelecek yıllarda da artırarak devam ettirmeyi planladıklarını belirterek, 2014 yılında, enerji, inşaat, altyapı, turizm, sağlık, belediyeler, spor kulüpleri ve eğitim başta olmak üzere pek çok sektörde yeni yatırım planları olduğunun altını çizdi.

DenizBank'ın stratejik sektörlerdeki öncü banka yaklaşımının, Sberbank'tan aldığı desteğin de etkisiyle artarak devam edeceğini kaydeden Ateş, "Yaklaşık 86 milyar lira konsolide aktif büyüklükle Türkiye'nin ilk 5 özel bankasından biri olmamızı sağlayan ve bu cesur yolculuğumuzda bizi 17 yıldır yalnız bırakmayan 1,5 milyonu son bir yılda gelmiş 7,5 milyon müşterimize de teşekkür ediyoruz. Hissedarımız, dünyanın önde gelen finans devlerinden Sberbank'ın rüzgarı ile fark yaratmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.