Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Baลkanฤฑ Hakan Ateล, โKonsolide aktiflere gรถre Tรผrkiyeโnin 5. bรผyรผk รถzel bankasฤฑ olarak 758 ลubemiz ve 15 bine yakฤฑn รงalฤฑลanฤฑmฤฑzla 2014 yฤฑlฤฑnda istikrarlฤฑ bรผyรผmemize sรผrdรผrdรผkโ dedi.
Denizbank Finansal Hizmetler Grubuโnun 2014 yฤฑlฤฑnda sektรถr bรผyรผmelerinin รผzerinde bir performans kaydettiฤini belirten Ateล, โ2014 yฤฑlฤฑ konsolide net karฤฑmฤฑz 939 milyon TL olarak gerรงekleลti. Aynฤฑ dรถnemde aktif ve mevduatฤฑmฤฑzฤฑ sektรถrรผn รผzerinde artฤฑrmayฤฑ
baลardฤฑkโ ลeklinde konuลtu.
Ateล, Denizbankโฤฑn 2014 yฤฑlฤฑnda konsolide bazda
ยท Aktiflerini %18 bรผyรผterek 94,4 milyar TLโye yรผkselttiฤini,
ยท รzkaynaklarฤฑnฤฑ %18 bรผyรผterek 7,2 milyar TLโye รงฤฑkardฤฑฤฤฑnฤฑ,
ยท Ana fon kaynaฤฤฑ olan mevduatฤฑnฤฑ %24 artฤฑrarak 61,8 milyar TLโye ulaลtฤฑrdฤฑฤฤฑnฤฑ,
ยท Toplam kredilerini %14 artฤฑล ile 85,0 milyar TLโye รงฤฑkardฤฑฤฤฑnฤฑ,
ยท Mรผลteri sayฤฑsฤฑnฤฑ yฤฑllฤฑk %15 yani 1,1 milyonluk bir artฤฑลla 8,2 milyona รงฤฑkardฤฑฤฤฑnฤฑ kaydetti.
Denizbankโฤฑn gรผรงlรผ finansal yapฤฑsฤฑnฤฑn Sberbank ile daha da gรผรงlendiฤini kaydeden Ateล, 2013 yฤฑlฤฑndan bu yana toplam 1,2 milyar ABD Dolarฤฑ sermaye benzeri kredi temin edildiฤini ifade ederken, Sberbankโฤฑn bu konuda desteฤinin devam ettiฤinin altฤฑnฤฑ รงizdi.
โDรผnyanฤฑn En Yenilikรงi Bankasฤฑโ
Denizbank, sektรถrรผne yรถn veren, inovasyon odaklฤฑ yaklaลฤฑmฤฑ ile dรผnya รงapฤฑnda prestijli รถdรผllere layฤฑk gรถrรผlmeye de devam etti. Bu kapsamda, finansal hizmet sektรถrรผnรผn bankacฤฑlฤฑk yรถnetimi alanฤฑnda dรผnya รงapฤฑnda en saygฤฑn kurumlarฤฑndan ABD merkezli Bank Administration Institute (BAI) ve ABD Bankalar Birliฤi (ABA) tarafฤฑndan inovasyon alanฤฑnda verilen 2014 yฤฑlฤฑ BAI โ Bankacฤฑlฤฑk ฤฐnovasyon รdรผlleriโnde bรผyรผk bir baลarฤฑ gรถstererek, โDรผnyanฤฑn En Yenilikรงi Bankasฤฑโ รถdรผlรผne layฤฑk gรถrรผldรผ. 8โi Tรผrkiyeโden olmak รผzere toplam 105 finansal kuruluลun 220โden fazla proje ile baลvuruda bulunduฤu yarฤฑลmada, Tรผrkiyeโyi final sahnesinde temsil eden tek kurum, 3 ayrฤฑ kategoride 5 inovasyon projesi ile Denizbank oldu. Banka, aynฤฑ organizasyon kapsamฤฑnda โฤฐรง ฤฐลleyiลte ฤฐnovasyona Dayalฤฑ Geliลimโ kategorisinde mรผลteri memnuniyetini artฤฑran Inter-Collect uygulamasฤฑ ile de birincilik รถdรผlรผnรผn sahibi oldu.
โTรผrkiyeโde Yฤฑlฤฑn Bankasฤฑโ
Denizbank, kurum performansฤฑ ve mรผลteri memnuniyetini artฤฑran yenilikรงi hizmet ve uygulamalarฤฑ ile de uluslararasฤฑ alanda itibarlฤฑ รถdรผller kazandฤฑ. Bu kapsamda son olarak Financial Times Grubu bรผnyesinde bulunan, ฤฐngiliz menลeli finans dergisi The Bankerโฤฑn uzman bankacฤฑ ve analistlerin gรถrรผลlerine dayanarak yaptฤฑฤฤฑ deฤerlendirme sonucunda, 2014’te “Tรผrkiyeโde Yฤฑlฤฑn Bankasฤฑ” seรงildi.







