DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Baลkanฤฑ Hakan Ateล, “Tรผrkiyeโnin 81 ili ve yurt dฤฑลฤฑ dahil toplam 737 ลube ve 15 bine yakฤฑn รงalฤฑลanฤฑmฤฑz ile faaliyet gรถsteren bankamฤฑzฤฑn konsolide aktifleri 2016โnฤฑn sonunda yรผzde 20 artarak 136 milyar TLโye, net karฤฑ ise 1,4 milyar TLโye ulaลtฤฑ.” ifadelerini kullandฤฑ.
DenizBank tarafฤฑndan yapฤฑlan aรงฤฑklamada gรถrรผลlerine yer verilen Ateล, DenizBankโฤฑn 2016 yฤฑlฤฑnda konsolide bazda mevduatฤฑnฤฑ yรผzde 27โlik artฤฑล ile 90,6 milyar TLโye, toplam kredilerini yรผzde 21โlik artฤฑลla 123,8 milyar TLโye, mรผลteri sayฤฑsฤฑnฤฑ ise 2015โin aynฤฑ dรถnemine kฤฑyasla 1,2 milyon kiลi artฤฑrarak, 10,3 milyon kiลiye รงฤฑkardฤฑฤฤฑnฤฑ kaydetti.
Tรผrkiyeโnin 81 ili ve yurt dฤฑลฤฑ dahil toplam 737 ลube ve 15 bine yakฤฑn รงalฤฑลanฤฑ ile faaliyet gรถsteren DenizBank’ฤฑn konsolide aktiflerinin 2016โnฤฑn sonunda yรผzde 20 artarak 136 milyar TLโye, net karฤฑnฤฑn ise 1,4 milyar TLโye ulaลtฤฑฤฤฑnฤฑ bildiren Ateล, ลunlarฤฑ kaydetti:
“KOBฤฐ’ler, proje รผreten kuruluลlar olmalarฤฑna karลฤฑn iลletme sermayelerinin olmamasฤฑ ve banka kredilerine eriลememek gibi sฤฑkฤฑntฤฑlar yaลฤฑyor. DenizBank olarak finansmana eriลim imkanlarฤฑnฤฑ artฤฑrmak, maliyetlerini asgari seviyelere indirmek รผzere yoฤun bir ลekilde รงalฤฑลฤฑyoruz. Bu konuda KOBฤฐโlerimizin en รถnemli destekรงilerinden biri olan Kredi Garanti Fonu (KGF), teminat sฤฑkฤฑntฤฑsฤฑ รงeken KOBฤฐโlere kefil olarak son derece kฤฑymetli bir katkฤฑ saฤlฤฑyor. Biz de KGF teminatlฤฑ kredi hizmetini tรผm KOBฤฐโlerimize ลubelerimizdeki uzman kadromuz ile vermekten gurur duyuyoruz.
Ayrฤฑca, dรผลรผk maliyetler ile finansmana eriลebilmeleri amacฤฑyla, โhayat nefes ile baลlarโ diyerek, Tรผrkiye Odalar ve Borsalar Birliฤi (TOBB) Kredi Garanti Fonu (KGF) ve Ziraat Bankasฤฑ iล birliฤinde โNefes Kredisiโ projesini hayata geรงirdik. Bu kapsamda, TOBBโa baฤlฤฑ oda ve borsalara รผye olan KOBฤฐโlere รถzel, yฤฑllฤฑk yรผzde 9,90 faiz oranฤฑyla 150 bin TLโye kadar 12 ay vadeli kredi olanaฤฤฑ sunuyoruz. รstelik mรผลterilerimiz baลvurularฤฑnฤฑ aynฤฑ gรผn iรงerisinde sonuรงlandฤฑrฤฑp finansman ihtiyaรงlarฤฑnฤฑ hฤฑzlฤฑca giderebiliyor. Bugรผne kadar KGF teminatlฤฑ kullandฤฑrdฤฑฤฤฑmฤฑz toplam kredi tutarฤฑ 2,1 milyar TLโye ulaลtฤฑ ve Nefes Kredisiโnden yaklaลฤฑk 10 bin mรผลterimiz faydalandฤฑ. Ekonomik kalkฤฑnma iรงin KOBฤฐ’lerin geliลiminin ลart olduฤu inancฤฑyla, bu yรถndeki รงalฤฑลmalarฤฑmฤฑza kararlฤฑlฤฑkla devam edeceฤiz.โ
Tรผrkiyeโnin sรผrdรผrรผlebilir geleceฤine katkฤฑ saฤlamayฤฑ sosyal sorumluluk olarak gรถrdรผklerini ifade eden Ateล, “2023 yฤฑlฤฑnda 100 yaลฤฑna basacak olan Cumhuriyetimiz iรงin hayati รถnem taลฤฑyan pek รงok projenin ana finansรถrรผ konumunda yer alฤฑyoruz.” ifadelerini kullandฤฑ.
Ateล, geรงtiฤimiz yฤฑl iรงinde 3. Kรถprรผ, 3. Havalimanฤฑ, TAV Bodrum Havaalanฤฑ ve Ilฤฑsu Barajฤฑ ile kamu-รถzel sektรถr ortaklฤฑ ลehir hastaneleri gibi kilit projelerin finansman sรผreรงlerinde doฤrudan ve dolaylฤฑ olarak yer alarak, yaklaลฤฑk 1,5 milyar dolar tutarฤฑnda kaynak aktardฤฑklarฤฑnฤฑ bildirdi
KKTC ฤฐรงme Suyu ve Ercan Havalimanฤฑ baลta olmak รผzere Kฤฑbrฤฑsโta gerรงekleลtirilen altyapฤฑ yatฤฑrฤฑmlarฤฑna 200 milyon dolarlฤฑk destekleri olduฤunu aktaran Ateล, Ankara Hฤฑzlฤฑ Tren Garฤฑnฤฑn 200 milyon dolar seviyesinde olan yatฤฑrฤฑm bedelinin finansmanฤฑ iรงin 160 milyon dolar kredi saฤlayan tek banka konumunda bulunduklarฤฑnฤฑ dile getirdi.
Ateล, bรถylelikle geรงtiฤimiz 10 yฤฑl iรงinde 300โden fazla proje iรงin yaklaลฤฑk 20 milyar dolar tutarฤฑnda uzun vadeli finansman saฤlamฤฑล olduklarฤฑnฤฑ anlattฤฑ.
-“Tรผrkiye ile Rusya arasฤฑndaki ticareti artฤฑracak her tรผrlรผ giriลime รถncรผlรผk etmeyi milli gรถrev olarak gรถrรผyoruz”
Ateล, DenizBankโฤฑn en bรผyรผk pazar payฤฑna sahip รถzel banka konumunda olduฤu tarฤฑmฤฑ desteklemeyi memleket meselesi olarak gรถrdรผklerini vurgulayarak, bugรผn 1 milyonu aลan รผretici, 8,1 milyar TL tarฤฑm kredisi bรผyรผklรผฤรผ ve รถzel bankalar arasฤฑnda yรผzde 37โyi geรงen pazar payฤฑ ile sektรถrรผn lider รถzel bankasฤฑ konumunda olduklarฤฑnฤฑ belirtti.
Turizmin geliลimine de bรผyรผk รถnem atfettiklerini ifade eden Ateล, sektรถrรผn yaลadฤฑฤฤฑ zorluklarฤฑ aลabilmesi adฤฑna tรผm kaynaklarฤฑ ile yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn yanฤฑnda yer aldฤฑklarฤฑnฤฑ bildirdi. Turizme aktarฤฑlan kredi tutarฤฑnฤฑn, 2016 yฤฑl sonu itibarฤฑyla 3 milyar dolar olduฤunu aktaran Ateล, ลรถyle devam etti:
โRus hissedarฤฑmฤฑz Sberbankโtan da aldฤฑฤฤฑmฤฑz gรผรง sayesinde Tรผrkiye ile Rusya arasฤฑndaki ticareti artฤฑracak her tรผrlรผ giriลime รถncรผlรผk etmeyi milli gรถrev olarak gรถrรผyoruz. Bu kapsamda Sberbank, Tรผrkiye ve Rusya Merkez Bankalarฤฑ iล birliฤiyle, รผlkelerimiz arasฤฑndaki dฤฑล ticarette yerel para birimlerinin kullanฤฑlmasฤฑnฤฑn teลvik edilmesine yรถnelik bir sistemi uygulamaya koymak รผzere รงalฤฑลฤฑyoruz. Turizm sektรถrรผne รถnemli รถlรงรผde katkฤฑ saฤlayacak bu proje kapsamฤฑnda Rus turistler Tรผrkiye’de rubleyle รถdeme yapabileceklerโ.







