Denizbank'ın Citi operasyonu tamam

Denizbank'ın Citi operasyonu tamam

Denizbank, Citi Türkiye bireysel bankacılık bölümünün satın alım işlemi için 40 milyon TL ödedii.

A+A-

Denizbank, Citi Türkiye bireysel bankacılık bölümünün satın alım işlemi için 40 milyon TL ödedii. Banka, söz konusu bedelin, 32 milyon 479 bin TL'lik kısmının bağımsız bir değerleme kuruluşunun çalışmaları sonucunda, devir alınan kredi kartı ve bireysel kredi müşteri portföylerinin gelecekte sağlayacakları ekonomik fayda tutarı olarak belirlendiğine dikkat çekti.

Denizbank’ın Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı yazılı açıklamada Citi Türkiye bireysel bankacılık bölümü satın alma bedeli hakkında bilgi verildi. Açıklamada, Banka ile Citibank arasında Citi Türkiye'nin bireysel bankacılık bölümünün Banka tarafından satın alınması konusunda 11 Nisan 2013 tarihinde bir anlaşma imzalandığı, yasal izinlerin tamamlanarak devir işlemlerinin 1 Temmuz 2013 tarihinde tamamlandığı hatırlatılarak, nihai satın alma bedelinin kesinleştiği vurgulandı.

Satın alım işlemi için Citi Türkiye'ye 40 milyon TL bedel ödendiğine dikkat çekilen açıklamada “Söz konusu bedelin, 32 milyon 479 bin TL'lik kısmı bağımsız bir değerleme kuruluşunun çalışmaları sonucunda, devir alınan kredi kartı ve bireysel kredi müşteri portföylerinin gelecekte sağlayacakları ekonomik fayda tutarı olarak belirlenmiştir. Bu işlemler sonucunda 869 bin TL şerefiye tutarı kayıtlara yansımıştır” ifadelerine yer verildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.