Adana, Muฤla ve ฤฐzmir’de denize sฤฑfฤฑr 108 bin metrekare Hazine arazisi รถzelleลtirme iรงin ihaleye รงฤฑkฤฑyor.
รzelleลtirme ฤฐdaresi Baลkanlฤฑฤฤฑ, Adana’nฤฑn Karataล ilรงesinde yaklaลฤฑk 40 bin metrekare araziyi satฤฑลa รงฤฑkardฤฑ. 15 bin metrekaresi denize sฤฑfฤฑr ve plaj olan taลฤฑnmaz 4 milyon lira geรงici teminat ile 49 yฤฑllฤฑฤฤฑna รถzelleลtirilecek.
Muฤla Bodrum’daki Bitez mahallesinde de 29 bin 130 metrekare arazi iรงin de ihale aรงฤฑldฤฑ. Bir kฤฑsmฤฑ denize sฤฑfฤฑr olan arazi iรงin 10 milyon lira geรงici teminat istendi.
Bir diฤer รถzelleลtirme duyurusu da ฤฐzmir Aliaฤa’dan geldi. Denize yakฤฑn bรถlgedeki 39 bin 862 metrekare arazi yatฤฑrฤฑmcฤฑlara sunuldu. Kullanma izin yรถntemiyle รถzelleลtirilecek arazi iรงin 4 milyon lira geรงici teminat istendi.
รeลme’de daha รถnce ihaleye รงฤฑkฤฑlan 6 bin metrekare arazi iรงin 74 milyon lira bedel biรงildi.
Foรงa’da da Tรผrkiye’nin ilk tatil kรถyรผ olarak hizmete aรงฤฑlan Foรงa Tatil Kรถyรผ’nรผn iลletme hakkฤฑnฤฑn verilmesi karara baฤlandฤฑ. Taลฤฑnmazlar Bahreynli bir ลirkete 131 milyon lira bedelle 49 yฤฑllฤฑฤฤฑna รถzelleลtirildi.







