Deprem bölgelerine doğalgaz verilemiyor

Deprem bölgelerine doğalgaz verilemiyor

BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, 3 il ve bazı ilçelere boru hattı hasarları sebebiyle doğalgaz verilemiyor.

A+A-

Dün yaşanan depremler sonrası Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay illeri ile Pazarcık, Narlı, Besni, Gölbaşı, Nurdağı ve Kırıkhan ilçelerine doğalgaz verilemiyor. Konuyla ilgili Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ)'tan açıklama geldi.

BOTAŞ'tan yapılan basın açıklaması şöyle:

06.02.2023 tarihinde saat 04.17’de Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7.7 ve saat 13.24’te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde;

Kahramanmaraş - Gaziantep doğalgaz iletim hattında oluşan hasar neticesinde; Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay illeri ile Pazarcık, Narlı, Besni, Gölbaşı, Nurdağı ve Kırıkhan ilçelerine doğalgaz verilememektedir.

Ekiplerimiz tarafından gerekli güvenlik tedbirleri alınarak ilgili bölgelerdeki boru hattı hasarlarının ivedilikle onarımı için kaynak ekip ve ekipmanları, çelik boru vb. unsurların hasar noktalarına sevkiyatı gerçekleştirilmektedir. Sahaya intikal işlemleri akabinde, en kısa zamanda güvenlik şartları sağlanması sonrasında şehirlerimize gaz akışının yeniden başlatılması planlanmaktadır.