Deutche Bank‘a gรถre, Tรผrk tahvilleri 2024’te en iyi performans gรถsteren geliลmekte olan tahviller arasฤฑnda yer alabilir.
Deutche Bank’ฤฑn bilgi notunda, halihazฤฑrda gรถrรผlen yeniden fiyatlamaya ve son dรถnemdeki agresif faiz artฤฑลlarฤฑna raฤmen Tรผrk tahvil piyasasฤฑna yeniden girmek iรงin henรผz รงok erken olduฤu belirtildi.
Yapฤฑsal olarak biraz daha iyimserliฤe dรถnebilmek iรงin henรผz birkaรง ay daha olduฤu aktarฤฑlan bilgi notunda, “Tรผrk yerel tahvillerinin 2024’te en iyi performans gรถsteren geliลmekte olan yerel tahvil piyasalarฤฑ arasฤฑnda olacaฤฤฑna inanฤฑyoruz.” ifadesi kullanฤฑldฤฑ.
Bilgi notunda, bรผyรผmenin ikinci รงeyrekte beklentilerin รผzerinde gelmesi ve bรผtรงe aรงฤฑฤฤฑ projeksiyonlarฤฑnฤฑn da รถngรถrรผlenin รผzerinde olmasฤฑ nedeniyle, Tรผrkiye’nin bรผyรผme tahmininin yรผzde 4’e รงฤฑkartฤฑldฤฑฤฤฑ vurgulandฤฑ.
Enflasyonun, iรง talepteki yumuลama, enflasyondaki gerileme eฤilimi ve dรถviz kurlarฤฑndaki istikrarla yรผzde 61’de duraksadฤฑฤฤฑ kaydedilen bilgi notunda, enflasyonist baskฤฑlarฤฑn ilerleyen aylarda da devam edeceฤi, yฤฑl sonunda enflasyonun yรผzde 69 seviyelerinde olabileceฤi รถngรถrรผlerine yer verildi.
Notta, TL’deki deฤer kaybฤฑ, petrol fiyatlarฤฑndaki yรผkseliล, hizmet enflasyonundaki sรผreklilik ve enflasyon beklentilerindeki yรผkseliลin, enflasyondaki yukarฤฑ yรถnlรผ riskleri artฤฑrdฤฑฤฤฑ kaydedildi.
Deutche Bank’ฤฑn notunda, Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑnฤฑn parasal sฤฑkฤฑlaลtฤฑrmada beklentilerin รผzerinde kararlar almasฤฑnฤฑn, korunmaya aรงฤฑk TL mevduatlar vurgulanarak uygulanmaya baลlanan makro ihtiyati รงerรงevedeki yeni uygulamalarฤฑn ve bankanฤฑn ลeffaf iletiลiminin TL iรงin sรผrpriz bir pozitiflik iรงerdiฤine dikkat รงekildi.
Bilgi notunda, TL iรงin taktiksel alฤฑm รถnerisinde bulunuldu.







