Deutsche Bank dolar tahminini yükseltti

Deutsche Bank dolar tahminini yükseltti

Yıl sonu için Dolar/TL kur tahminini 2,15'den 2,25'e yükselten Deutsche Bank, yaz sonrası Merkez Bankası'ndan 100 baz puan indirim bekliyor.

A+A-

Deutsche Bank Dolar/TL tahminini yükseltti. Yıl sonu için Dolar/TL kur tahminini 2,15'den 2,25'e yükselten Deutsche Bank, yaz sonrası Merkez Bankası'ndan 100 baz puan indirim bekliyor.

THE LİRA - Deutsche Bank, Türkiye'de büyümenin beklenenden daha sağlam olduğunu fakat ikinci ve üçüncü çeyrekte zayıflamasının muhtemel olduğunu bildirdi. Kurum, 2014 büyüme beklentisini 2,2 olarak korudu.
Enflasyondaki hızlanmaya dikkat çeken kurum, bu yıl enflasyonun ortalama yüzde 8 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyor. Deutsche Bank, yıl sonu için Dolar/TL kur tahminini 2,15'den 2,25'e yükseltirken, kurun önümüzdeki haftalarda 2,05-2,25 bandında dalgalanmasını beklediğini belirtti.

Enflasyon görünümünün halen düşündürücü olduğunu kaydeden kurum, böyle bir ortamda faiz indiriminin zamansız olacağını söyledi.
Kurum, enflasyondaki dönüşle yaz sonrası Merkez Bankası'nın faiz oranlarında 100 baz puan indirime gideceği öngörüsünü paylaştı. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.