Deutsche Bank yıl sonu dolar/TL beklentisini açıkladı

Deutsche Bank yıl sonu dolar/TL beklentisini açıkladı

Deutsche Bank, yıl sonu için dolar/TL tahminlerini 27 TL'den 32 TL'ye yükseltti. Banka analistleri 2024 sonu dolar/TL tahminlerini ise 35 olarak açıkladı.

A+A-

Enflasyonun yeniden yükseliş patikasına girmesiyle birlikte ekonomistler lira tahminlerini daha kötümser yönde değiştiriyor.

Deutsche Bank AG yıl sonu Dolar/TL tahminini şu anki işlem seviyesi olan yaklaşık 27’den 32’ye revize etti.

Banka analistleri, gerçekleştirdikleri revizyonlarla ilgili fiyat artış trendine ve “politika yapıcıların enflasyonu daha sürdürülebilir bir patikaya döndürmede karşılaştıkları zorluklara” atıfta bulundu. Analistler 2024 sonu dolar/TL tahminlerini ise 35 olarak açıkladı. 

HSBC de daha önce 27 olan dolar/TL tahminini 29’a yükseltti. Banka stratejistleri Murat Toprak ve Charlotte Ong yüksek enflasyon beklentilerine atıfta bulunarak 2024 için 32 seviyesinde dolar/TL tahmini yaptı. Stratejistler dış ticaret açığının da TL üzerinde risk yarattığını belirtti.

Stratejistler, müşterilerine yayımladıkları notta “Güçlü turizm gelirlerinden gelen desteğin Kasım ayında azalması sonucu kur perspektifinde daha endişe verici bir görüntü var” diye yazdı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler