Deutsche Bank'a 'yeşil aklama' baskını

Deutsche Bank'a 'yeşil aklama' baskını

Deutsche Bank'ın Frankfurt'taki genel merkezi ve aynı sokakta bulunan banka iştiraki DWS'ye Almanya federal polisi tarafından baskın yapıldı.

A+A-

Deutsche Bank AG ve varlık yönetimi birimine Almanya'da polis tarafından baskın yapıldığı belirtildi.

Bloomberg kaynaklarına göre kolluk kuvvetleri Salı sabahı Almanya’nın en büyük bankasının genel merkezinin bulunduğu ikiz kulelere ve aynı sokakta bulunan Deutsche Bank’a ait DWS Group’a bir operasyon düzenledi.

Yapılan baskının bankanın varlık yönetim müdürüyle ilgili 'yeşil aklama' olarak adlandırılan ve çevresel sorumluluklarla ilgili yanlış bilgillendirme yapıldığı suçlamalarıyla ilgili olduğu iddia edildi.

Deutsche Bank yetkililerinden konuyla ilgili herhangi bir yorum yapılmazken DWS’te görevli bir güvenlik çalışanı binaya federal polisin geldiğini doğruladı.

DWS, önceki sürdürülebilirlik direktörü Desiree Fixler’in Ağustos ayında şirketin Almanya ve ABD işlemlerinin incelenmesi çağrısı yaptığından beri birçok suçlama ile karşı karşıya.

DWS bu iddiaları reddederken yapılan baskın, bankaya başarılı bir geri dönüş yaşatan ve bir dizi düzenleme ve yasal sorunlarla boğuşan CEO Christian Sewing’e yeni bir krizin habercisi olarak değerlendiriliyor.

İlgili Haberler