Deutsche Bank, bu yฤฑlฤฑn birinci รงeyreฤinde net karฤฑnฤฑn geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre yรผzde 63 artarak, 201 milyon avro olduฤunu bildirdi.
Merkezi Frankfurt’ta bulunan Almanya’nฤฑn en bรผyรผk bankalarฤฑndan Deutsche Bank’tan yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre, banka bu yฤฑlฤฑn ilk รงeyreฤinde piyasalardaki yaklaลฤฑk 170 milyon avro beklentilerine karลฤฑn 201 milyon avro kar etti. Banka geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถneminde 120 milyon avro kar aรงฤฑklamฤฑลtฤฑ. Bรถylece bankanฤฑn karฤฑ geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ รงeyreฤine gรถre yรผzde 63’lรผk artฤฑล kaydetti.
Deutsche Bank grubunun 2019 yฤฑlฤฑ 1. รงeyreฤinde net geliri ise yรผzde 9 dรผลerek 6,4 milyar avro dรผzeyinde gerรงekleลti.
Aรงฤฑklamada gรถrรผลlerine yer verilen Deutsche Bank รst Yรถneticisi (CEO) Christian Sewing, birinci รงeyrekte bankanฤฑn finansal sonuรงlarฤฑnฤฑn รงok zor ortamda planlarฤฑnฤฑ gerรงekleลtirme konusundaki geliลmeleri gรถsterdiฤini belirterek, โฤฐลletmeye yรถn veren kilit kalemlerde ilerleme kaydettik. Bunlar kredilerde ve mevduatta bรผyรผme, yรถnetimdeki varlฤฑklarda iyileลme ve kurumsal finans pazar payฤฑnda artฤฑล. Devam ettirdiฤimiz maliyet disiplini daha dรผลรผk gelirleri dengelemede yardฤฑmcฤฑ oldu. Bu yฤฑl 21,8 milyar avroluk hedef maliyetimiz iรงin doฤru yoldayฤฑzโ ifadesini kullandฤฑ.
Deutsche Bankโฤฑn bekletilenlerin รผstรผndeki ilk รงeyrek finansal verilerinin, diฤer Alman bankasฤฑ Commerzbank ile birleลme gรถrรผลmelerini herhangi bir anlaลma yapmadan sonlandฤฑrdฤฑklarฤฑnฤฑ duyurmasฤฑndan 24 saat geรงmeden gelmesi dikkati รงekti.
Dรผn, Deutsche Bank’tan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, ekstra sermaye ihtiyacฤฑ, yeniden yapฤฑlanma maliyetleri ve yรถnetim riskleri nedeniyle birleลmenin, Commerzbank ve Deutsche Bank’ฤฑn รงฤฑkarlarฤฑna uygun olmadฤฑฤฤฑ kanฤฑsฤฑna varฤฑldฤฑฤฤฑ belirtilmiลti.
Deutsche Bank, birleลme gรถrรผลmelerine sonlandฤฑrฤฑldฤฑฤฤฑna dair aรงฤฑklamayฤฑ yaparken bu yฤฑlฤฑn ilk รงeyreฤinde toplam gelirlerinin 6,4 milyar avro, net karฤฑnฤฑn da 200 milyon avro olmasฤฑnฤฑ beklediฤini aรงฤฑklamฤฑลtฤฑ.







