Deutsche, faiz artırımı beklemiyor

Deutsche, faiz artırımı beklemiyor

Deutsche, TCMB'nin Mayıs ayında faiz değiştirmeyeceğini ve bunun için 3.Çsonu ya da 4.Ç. başını bekleyeceğini öngördü.

A+A-

Deutsche Bank tarafından yayınlanan ve "Türkiye: Halen ruh arayışı sürüyor" başlığını yaşıyan raporda TL'nin teknik olarak ucuz kaldığı ve TL'de daha yüksek faiz oranları sunan Brezilya Reali Rus Rublesi ve Güney Afrika Randı gibi para birimleri karşısında düzeltme sürecinin devam etmesinin beklendiği ifade edildi.


Deutsche, TCMB'nin Mayıs ayında faiz değiştirmeyeceğini ve bunun için 3.Ç sonu ya da 4.Ç. başını bekleyeceğini öngördü. Seçim sonrasında TCMB'nin  faiz artırımına gideceğine yönelik görüşler olduğunu hatırlatan Deutsche,
TCMB'nin faiz artırmak için acele etmeyeceğine inandığını vurguladı.

Türkiye'de kredi enstrümanlarının ise gelişen piyasalardaki emsallerine göre geçtiğimiz ay daha iyi bir performans gösterdiği belirtilerek bu nedenle yaşanan bu ılımlı düzelmenin bu varlıklardaki pozisyonu "piyasa üstü" (overweight)
seviyesinden "nötr" seviyesine düşürmek için kullanmak gerektiği ifade edildi. Kurum Türkiye piyasası için ılımlı bir boğa görünümü beklediğini ve bunun da cari açığın gerilyeceği ve dış kırılganlıkların azalacağı beklentisinin ve 2015'te  
daha iyi bir enflasyon görünümü oluşmasından kaynaklandığı ifade edildi.  Kurum temellerde bir değişim olmadığını ancak kısa vadede siyasi belirsizliklerin Türkiye'nin performansını baskılayabileceğini belirtti.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.