Doğalgazda tersine kontrat devri başlıyor

Doğalgazda tersine kontrat devri başlıyor

BOTAŞ özel sektörün gazını 211 dolara alıp santrallere satacak

A+A-

Doğalgaz sektöründe “tersine kontrat devri” olarak bilinen süreç başlıyor. BOTAŞ, yıllar önce 10 milyar metreküp doğalgaz alım kontratını, “serbest piyasa oluşturma hedefi”yle özel sektöre devretmişti. BOTAŞ, devrettiği kontratlardan ithal edilecek doğalgazı satın alacak. Şirket, 2018 yılının ilk çeyreğinde her bin metreküp gazı 211 dolardan satın alacağını duyurdu. Toptan satış şirketleri, bu fiyat çerçevesinde BOTAŞ’a satacakları gaz miktarıyla ilgili teklif verecek.

Gazete Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre toptancılar, öngörülen 211 dolarlık fiyatın kendileri açısından büyük zarar anlamına geldiğini belirterek “Rus doğalgazının her bin metreküpünün yılın ilk çeyreğinde ithalat fiyatı 204 dolar. 10 dolar ithalatçı payı ya da kârı var, 3 dolar da depolama maliyeti var. Bize her bin metreküp gaz 217 dolara mal oluyor” dedi. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.