Doğan'da ayrılma hakkı olmayacak

Doğan'da ayrılma hakkı olmayacak

Doğan yayın Holding'in Doğan Holding tarafından devralınmasında ayrılma hakkı kullanımı olmayacak

A+A-

Doğan yayın Holding'in Doğan Holding tarafından devralınmasında ayrılma hakkı kullanımı olmayacak. Doğan Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen bilgiye göre bugün yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında, Doğan Yayın Holding'in tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde Doğan Holding tarafından devralınması onaylandı. Açıklamaya göre  6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun “Ayrılma hakkı” başlığını taşıyan 24’üncü maddesi ile Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-23.1 “Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği”nin “Ayrılma hakkının kullanımı” başlığını taşıyan 9’uncu ve “Ayrılma hakkı kullanım fiyatı” başlığını taşıyan 10’uncu maddesi ve ilgili diğer mevzuat kapsamında herhangi bir “ayrılma hakkı kullanımı” söz konusu olmayacak.

Doğan Holding tarafından KAP'a gönderilen açıklama şu şekilde: 

"Bağlı ortaklığımız Doğan Yayın Holding A.Ş.’nin tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde Şirketimiz tarafından “devir alınması” suretiyle, Şirketimiz bünyesinde birleşilmesi işleminin görüşüldüğü Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı (“Genel Kurul Toplantısı”) 07.08.2014 tarihinde (bugün) saat 11:00'de Hilton İstanbul Bosphorus Cumhuriyet Cad. 34367 Harbiye İstanbul adresinde yapılmıştır. Genel Kurul Toplantısı’nda birleşme işlemi onaylanmış olup, alınan kararları içeren Olağanüstü Genel Kurul Toplantı Tutanağı ve Hazır bulunanlar Cetveli ekte sunulmuştur.

“Birleşme Sözleşmesi” ve “Birleşme Raporu” dahil “Birleşme İşlemi”nin görüşüldüğü işbu Genel Kurul Toplantısı’nın 5’inci Gündem Maddesi için 10 adet red oyu bulunmakla birlikte, herhangi bir muhalefet şerhi olmadığından, Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.’de “Birleşme İşlemi” ile ilgili olarak, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun “Ayrılma hakkı” başlığını taşıyan 24’üncü maddesi ile Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-23.1 “Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği”nin “Ayrılma hakkının kullanımı” başlığını taşıyan 9’uncu ve “Ayrılma hakkı kullanım fiyatı” başlığını taşıyan 10’uncu maddesi ve ilgili diğer mevzuat kapsamında herhangi bir “ayrılma hakkı kullanımı” söz konusu olmayacaktır.

Ayrıca Esas Sözleşmemiz'in "Pay İhracı" başlığını taşıyan 8'inci maddesinin ekteki şekilde tadil edilmesi de işbu Genel Kurul Toplantısı'nda oy çokluğu ile onaylanmıştır.


Saygılarımızla, "

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.