Doktorlar iลŸ bฤฑrakฤฑyor, yarฤฑn hastaneye gitmeyin

ฤฐstanbul Tabip Odasฤฑ yarฤฑn polikliniklere gelinmemesini รถnerdiฤŸini aรงฤฑkladฤฑ
Doktorlar iลŸ bฤฑrakฤฑyor, yarฤฑn hastaneye gitmeyin Borsatek

ฤฐstanbul Tabip Odasฤฑ BaลŸkanฤฑย Pฤฑnar Saip, doktorlarฤฑn yarฤฑn yapacaฤŸฤฑ grevle ilgiliย “Diyaliz hastalarฤฑ, kanser hastalarฤฑ, acil รงocuk, acil gebe ve acil hastalar ve yatan hastalar dฤฑลŸฤฑnda polikliniklere gelinmemesini รถneriyoruz”ย dedi.

BORSATEK.COM'u รถncelikli haber kaynaฤŸฤฑnฤฑz olarak ekleyin
Borsa, dรถviz, altฤฑn, kripto ve piyasa haberlerinde en gรผncel ve gรผvenilir kaynaฤŸa an be an ulaลŸฤฑn.
+ Ekle

SaฤŸlฤฑk รงalฤฑลŸanlarฤฑ, รถzlรผk haklarฤฑnฤฑn iyileลŸtirilmesi ve รผcretsiz saฤŸlฤฑk hizmeti iรงin greve gidiyor. Daha รถnce 15 Aralฤฑk’ta iลŸ bฤฑrakan saฤŸlฤฑkรงฤฑlar, 8 ลžubat’ta (yarฤฑn) Tรผrk Tabipleri BirliฤŸi’nin (TTB) รงaฤŸrฤฑsฤฑyla yurt genelinde bir kez daha greve gidiyor.

“Biz aslฤฑnda dรผลŸรผk รผcretler alฤฑyoruz ve geรงinemiyoruz”

Konuyla ilgili aรงฤฑklama yapan ฤฐstanbul Tabip Odasฤฑ BaลŸkanฤฑ Prof. Pฤฑnar Saip, grevin nedenine iliลŸkin olarak ลŸunlarฤฑ sรถyledi:

“ฤฐstifalar ve gรถรงlerin รงok artmasฤฑ, 5 dakikada 1 muayenelerin artฤฑk รงekilmez olmasฤฑ, รถzel hastanelerde patronlarฤฑn ciro baskฤฑlarฤฑ, iลŸ yeri hekimlerinin iลŸ yeri sahiplerinin dediklerini yapmak zorunda kalmalarฤฑ ve gerรงek รผcretleri yapmak zorunda kalmalarฤฑ, biz aslฤฑnda dรผลŸรผk รผcretler alฤฑyoruz ve geรงinemiyoruz. Bรผtรผn bunlarฤฑn sonunda aralฤฑk ayฤฑnda bir iyileลŸtirme yapฤฑlacaฤŸฤฑ sรถylenmiลŸti. Bunu da SaฤŸlฤฑk Bakanฤฑ ve CumhurbaลŸkanฤฑ รงok rencide edici bir ลŸekilde sรถylemiลŸti Yasa teklifi bรผtรผn partilerin desteฤŸiyle รงฤฑktฤฑ ama geri รงekildi ve bir daha da gรผndeme gelmedi. Biz bunun yetersiz olduฤŸunu sรถyledik. Hekimlerin bir kฤฑsmฤฑnฤฑ ilgilendiriyordu, diฤŸer saฤŸlฤฑk รงalฤฑลŸanlarฤฑna bir katkฤฑ saฤŸlamฤฑyordu. Biz bunun daha da geniลŸletilmesini beklerken hiรง gรผndeme getirilmedi.”

Yarฤฑn iรงin hastalarฤฑ uyaran Saip,ย “Diyaliz hastalarฤฑ, kanser hastalarฤฑ, acil รงocuk, acil gebe ve acil hastalar ve yatan hastalar dฤฑลŸฤฑnda polikliniklere gelinmemesini รถneriyoruz”ย dedi.

TTB’den aรงฤฑklama

“Hakkฤฑmฤฑz Olanฤฑ Alana Kadar Mรผcadeleye Devamโ€ sloganฤฑ ile yapฤฑlacak greve iliลŸkin TTB’den yapฤฑlan aรงฤฑklamada “YapacaฤŸฤฑmฤฑz G(รถ)REV etkinliฤŸi emeฤŸimize, geleceฤŸimize, halkฤฑn saฤŸlฤฑk hakkฤฑna sahip รงฤฑktฤฑฤŸฤฑmฤฑzฤฑ gรถsteren bir uyarฤฑ G(รถ)REVโ€™idir. Bu eylemin haklฤฑlฤฑฤŸฤฑ, meลŸruluฤŸu hiรงbir tartฤฑลŸmaya yer vermeyecek kadar aรงฤฑktฤฑr”ย denilirken saฤŸlฤฑk hizmetleri konusundaki uygulamalar ลŸu maddelerle sฤฑralandฤฑ:

1) COVID-19 veya COVID-19 ลŸรผphesi ile baลŸvuranlarฤฑn poliklinik ve klinik tedavilerine devam edilecek; diฤŸer hastalarฤฑmฤฑza nรถbet dรผzeninde saฤŸlฤฑk hizmeti verilecektir.

2) SaฤŸlฤฑk hizmeti sunulan tรผm birimlerde, acil tanฤฑ ve tedavi endikasyonu olan hastalarฤฑn bakฤฑmฤฑ aksatฤฑlmayacaktฤฑr. Acil servisler eylem sรผresince gerektiฤŸinde gรถrevli hekimlerce takviye edilecektir.

3) Acil hizmetin verilebilmesi iรงin saฤŸlฤฑk kuruluลŸlarฤฑnฤฑn acillerine ulaลŸฤฑmฤฑn istemeyerek de olsa engellenmemesi amacฤฑyla (aciller รถnรผnde uygunsuz toplanma, yรผrรผyรผลŸler nedeniyle trafik akฤฑลŸฤฑnda sฤฑkฤฑntฤฑya yol aรงma ve acil hasta getiren araรงlarฤฑn geliลŸini zorlaลŸtฤฑrma/olanaksฤฑzlaลŸtฤฑrma gibi durumlara izin verilmemeli) รถnlemler alฤฑnmalฤฑdฤฑr. Bu hususta saฤŸlฤฑk รงalฤฑลŸanlarฤฑnฤฑn ve hastalarฤฑn gรผvenliฤŸi รถncelikle kurum idarecilerindedir.

4) YoฤŸun bakฤฑm hastalarฤฑnฤฑn -eylem nedeniyle- tedavilerinde hiรงbir aksamaya yol aรงฤฑlmamasฤฑ iรงin her zamanki duyarlฤฑlฤฑkla hizmetin sรผrdรผrรผlmesine dikkat edilecektir.

5) Acil ve riskli gebelere, diyaliz hastalarฤฑna ve kanser hastalarฤฑna saฤŸlฤฑk hizmeti sunulmaya devam edilecektir.

6) Servislerde yatarak tedavi gรถrmekte olan hastalarฤฑn her tรผrlรผ tฤฑbbi iลŸleminin aksatฤฑlmadan yรผrรผtรผlmesini saฤŸlayabilecek sayฤฑda saฤŸlฤฑk รงalฤฑลŸanฤฑ, mesai dฤฑลŸฤฑ sรผrelerde (gece ve hafta sonu nรถbetleri, vb.) olduฤŸu gibi servislerde hazฤฑr bulunacaktฤฑr.

7) Bรผtรผn saฤŸlฤฑk รงalฤฑลŸanlarฤฑ eylem boyunca hasta ve yakฤฑnlarฤฑna eylemin amacฤฑnฤฑ aรงฤฑklamalฤฑ, acil ve yatan

hastalarฤฑmฤฑzฤฑn acฤฑ ve sฤฑkฤฑntฤฑlarฤฑna hรผrmet eden bir tarzla eylem sรผrdรผrรผlmelidir.

8) Bu hususlar รงaฤŸrฤฑcฤฑ รถrgรผtlerin yรถneticileri ve her birimdeki temsilcileri tarafฤฑndan da takip edilecek ve belirtilen รงerรงevede gerรงekleลŸmesi iรงin รงaba sarf edilecektir.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 47.524647.52980.03%
EURO 54.733554.758-0.13%
JAPON YENฤฐ 3.2963.305-0.42%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.642858.6724-0.32%
STERLฤฐN 63.870863.9044-0.43%
ร‡ฤฐN YUANI 7.03127.0333-0.05%
RUS RUBLESฤฐ 0.58140.5832-2.14%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63795.39 0.6929%
Ethereum 1869.73 -0.4915%
Tether USDt 1.00 0.0271%
BNB 590.89 0.4016%
Solana 73.96 0.5259%
USDC 1.00 0.0061%
XRP 1.08 -0.1262%
Dogecoin 0.07 -0.5338%
Toncoin 1.41 -0.3911%
Cardano 0.19 3.0586%
Shiba Inu 0.00 1.6707%
Avalanche 6.58 -0.1154%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Reklam