Dolar 2.23'ü euro 3.09'u geçti

Dolar 2.23'ü euro 3.09'u geçti

Ukrayna'da gerginliğin artması ve yurt içindeki gelişmeler nedeniyle döviz talebi yükseldi. Dolar 2.3'ü euro 3.09'u geçti

A+A-

Yurtiçi ve yurtdışı gelişmelerin döviz talebini artırmasına paralel TL değer kaybediyor. Güne yatay başlayan döviz piyasasında öğleden sonra artan alımların etkisiyle TL karşısında dolar 2.23, euro ise 3.09'u geçti.

Ukrayna'daki gelişmelerin yeniden kaygı verici düzeye çıkması ve yurtiçinde siyasi tansiyonun bir türlü düşmemesi piyasaları tedirgin ediyor. Son dönemde uluslararasıs kurumlarının TL'yi en kırılgan para birimlerinden birisi olarak göstermesine dikkat eçeken uzmanlar, TL'nin hareketlerinin ardından bu kaygının bulunduğunu söylüyor.  

Yerli ve yabancı alıcıların artan talebinin TL'nin değer kaybında etkili olduğunu belirten uzmanlar, dolar için 2.25, euro için 3.10 seviyelerinin kritik olduğunu ifade ediyor. Bu seviyelerden özellikle yabancı yatırımcıların yeniden TL'ye geçmesinin beklendiğini ancak gelişmelere bağlı olarak bu seviyelerin de geçilmesi durumunda yeni bir rallinin başlayabileceğini ve TL'deki değer kaybının da artacağı ileri sürülüyor.

Etiketler : , , , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.