Dolar 4.26 TL'ye kadar gerileyebilir

Dolar 4.26 TL'ye kadar gerileyebilir

JCR'nin Başkanı Orhan Ökmen ilave politik bir şok olmazsa teorik olarak dolar/TL'nin 4.26'lara kadar inebileceğini söyledi

A+A-

Kredi derecelendirme kuruluşu JCR'nin Başkanı Orhan Ökmen ilave politik bir şok olmazsa teorik olarak dolar/TL'nin 4.26'lara kadar inebileceğini söyledi

Kredi derecelendirme kuruluşu JCR'nin Başkanı Orhan Ökmen, döviz kuruna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ökmen, Türkiye'ye benzer 17 ülkenin yerel para birimlerinin Ocak'tan beri değer kaybının %12.65 olduğunu, bu dönemde TL'nin değer kaybının ise %73'lere çıktığını, şimdi ise kaybın %44 civarında olduğunu belirtti.

Hükümetin son vergi indirimlerini piyasaların negatif karşıladığını belirten Ökmen "Bunun yanında Fed'in dünkü kararlarıyla dolar tekrar değerlendikçe Türk Lirası değersizleşiyor. Diğer bir sebebi de mevduat veya kredi faizlerinde bir aşağı yönlü zorlama olması. Ekonomik nedenlerin dışında olan baskı var." değerlendirmesini yaptı.

Ökmen ilave politik bir şok olmazsa teorik olarak Dolar/TL 'nin 4.26'lara kadar inebileceğini söyledi. Ökmen "ancak son 2 aylık enflasyonun tahribatını eklersek kur 4.60'lara yükselebilir." diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin avantajlarını sıralayan Ökmen "Reel kesim üretim gücünü koruyor. İkincisi bankalar likiditesini koruyor...Türk hukuk sisteminin Avrupa'dan uzaklaşmaması gerekir, yatırımcıların da buna inanması gerekir. Üçüncü olarak bankacılık sisteminin ekonomiye yeniden kredi verme iştahı kazanması gerekir. Eksisi gibi iştahsız davranırsa bu durgunluk süreci uzar" şeklinde konuştu.

JCR Türkiye'yi yatırım yapılabilir seviyede tutuyor.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.