Dolar 5.20 TL'nin altını gördü

Dolar 5.20 TL'nin altını gördü

FED Başkanı Powell'ın dünkü konuşması ve enerji fiyatlarındaki düşüşün olumlu etkilediği TL değer kazanmaya devam ediyor

A+A-

FED Başkanı Powell'ın dünkü konuşması ve enerji fiyatlarındaki düşüşün olumlu etkilediği TL değer kazanmaya devam ediyor.

Güne TL karşısında düşüşle başlayan dolar 5.1803 ile 7 Ağustos 2018'den sonraki en düşük seviyesine geriledi. Euro ise açılışın ardından 5.9127'yi gördü.

Uzmanlar. FED Başkanı Jerome Powell'ın dün akşamki para politikasını gevşetme sinyali veren açıklamalarının küresel bazda dolarda değer kaybına neden olmasıyla gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel TL'nin de değer kazandığını belirtiyor.

Bir çok yatırımcı Powell'ın açıklamalarını Fed'in üç yıllık sıkılaştırma döngüsünün sona yaklaşmakta olduğunun sinyali olarak nitelendirmişti.

piyasalar bugün FED'in toplantı tutanaklarını beklerken, TL'nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan para birimlerinde iyimser havanın devam edebileceği belirtiliyor

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.