Enflasyon รถncesi Dolar/TL gรผne 5,70 seviyesinden baลladฤฑ.
– Foreks anketinde Eylรผl ayฤฑ iรงin enflasyon beklentisi aylฤฑk %1,30, yฤฑllฤฑk %9,60 seviyesinde oluลtu. TรฤฐK enflasyon ve yurt iรงi รผretici fiyat verilerini saat 10.00’da aรงฤฑklanacak.
– Dolar/TL bugรผn en dรผลรผk 5,7122, en yรผksek 5,7271 seviyesini gรถrdรผ.
– TCMB aฤฤฑrlฤฑklฤฑ ortalama fonlama maliyeti %16,45 (รnceki %16,32) oldu.
– BIST gecelik repo faiz oranฤฑ %15,86 olarak gerรงekleลti (รnceki %16,16).
– TLREF TL gecelik referans faiz oranฤฑ %15,9017 seviyesinde oluลtu (รnceki %16,1725).
– ฤฐngiltere hรผkรผmeti, Avrupa Birliฤi’ne (AB) mรผzakere iรงin sunduฤu
yeni Brexit planฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.
– AB Komisyonu’nun Brexit baล mรผzakerecisi Michel Barnier, Britanya Baลbakanฤฑ Boris Johnson’ฤฑn sunduฤu yeni Brexit tekliflerinin ilerlemeye iลaret ettiklerini, ancak รผzerlerinde hala รงok fazla รงalฤฑลma yapฤฑlmasฤฑ gerektiฤini sรถyledi.
– Britanya Baลbakanฤฑ Boris Johnson, AB’ye Brexit iรงin yeni ve nihai teklifini aรงฤฑklamasฤฑnฤฑn ardฤฑndan AB Komisyonu Baลkanฤฑ Jean-Claude Juncker, Almanya Baลbakanฤฑ Angela Merkel ve ฤฐrlanda Baลbakanฤฑ Leo Varadkar ile telefonda gรถrรผลtรผ.
– New York Fed Baลkanฤฑ John Williams, ABD ekonomisinin iyi bir durumda olduฤunu ve Fed’in yaptฤฑฤฤฑ son faiz indiriminin amacฤฑnฤฑn ekonomiyi bu ลekilde tutmak olduฤunu sรถyledi.
– BP CEO’su Bob Dudley, gelecek yฤฑl gรถrevinden ayrฤฑlacaฤฤฑnฤฑ teyit etti.
– ABD Baลkanฤฑ Donald Trump, hakkฤฑnda Temsilciler Meclisiโnde baลlatฤฑlan azil soruลturmasฤฑ iรงin โen bรผyรผk uydurmaโ nitelemesinde bulundu.
– Japonya Merkez Bankasฤฑ Yรถnetim Kurulu รผyesi Yukitoshi Funo, global ekonomideki ฤฑsrarcฤฑ yavaลlamadan kaynaklฤฑ olarak artan aลaฤฤฑ yรถnlรผ riskler konusunda bir kez daha uyardฤฑ ve BOJ’un risklerin gerรงekleลmesini engellemek iรงin yanฤฑt vermeye hazฤฑr olduฤuna iลaret etti.
– TCMB haftalฤฑk para ve banka istatistiklerini aรงฤฑklayacak (14.30).
– ABD’de Challenger iลten รงฤฑkarmalar (14.30), haftalฤฑk iลsizlik baลvurularฤฑ (15.30), hizmet sektรถrรผ PMI (16.45), ISM imalat dฤฑลฤฑ endeks, fabrika sipariลleri (17.00) verileri izlenecek.
– Chicago Fed Baลkanฤฑ Charles Evans, Madrid’de Kรผresel Baฤฤฑmlฤฑlฤฑk Merkezi tarafฤฑndan dรผzenlenen konferansta konuลma yapacak (10.45).
– Cleveland Fed Baลkanฤฑ Loretta Mester, Brookings Enstitรผsรผ’nรผn dรผzenlediฤi konferansta konuลma yapacak (19.10).
– Asya’da รin ve Gรผney Kore piyasalarฤฑ kapalฤฑ bulunuyor. Almanya’da Ulusal Gรผn nedeniyle piyasalar kapalฤฑ olacak.







