Dolar kritik denilen 7.20 TL seviyesini de geçti

Dolar kritik denilen 7.20 TL seviyesini de geçti

Yılbaşından bu yana TL karşısında yüzde 20 değer kazanan dolar akşam saatlerinde piyasaların kritik direnç olarak yorumladığı 7.20 TL seviyesini de geçti

A+A-

Yılbaşından bu yana TL karşısında yüzde 20 değer kazanan dolar akşam saatlerinde piyasaların kritik direnç olarak yorumladığı 7.20 TL seviyesini de geçerek 7.2010'u gördü. Euro ise 7.7893 TL'yi gördü. Dolar 2020 yılına 5.95 TL seviyesinden girmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yabancı bankalar ile yaptığı tele konferansın ardından yaptığı açıklamalarla TL’deki kayıp devam etmiş oldu.

Albayrak yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kriz zamanında bile serbest piyasa ilkesinden vazgeçmediğini, sermaye kontrolünün olmayacağını, bankalar ve özel sektörün borçlarının tamamına yakınını çok rahat çevirebileceğini, 2020'de hazinenin çevirmesi gereken dış borcun sadece 4.7 milyar dolar olduğunu, Türkiye'nin rezervlerinin fazlasıyla yeterli olduğunu ve swap görüşmeleri sonuçlandığında açıklayacaklarını söylemişti.

Doların tarihi zirvesi 7.24 TL seviyesinde bulunuyor. Bu seviyeye Ağustos 2018'de ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerilim sırasında ulaşılmıştı.

Uzmanlar küresel çapta dolar talebinin son dönemde Türk Lirası ve birçok gelişen ülke para birimine baskı yapmaya devam ettiğini belirtiyor. Ancak yine de Güney Afrika Randı ve Meksika Pesosu gibi bugün değer kazanan para birimleri bir tarafa bırakılsa da TL, kendi grubu içinde dolara karşı en çok değer yitiren para birimi durumunda.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.