Dolar ve euro bu tarihte eşitlenecek

Dolar ve euro bu tarihte eşitlenecek

ABD'nin en büyük bankalarından Goldman Sachs, dolar ve euro paritesinin kısa bir süre sonra eşitleneceğini ileri sürdü

A+A-

ABD'nin en büyük bankalarından Goldman Sachs, dolar ve euro paritesinin Aralık ayı gibi eşitlenmesini beklediklerini ifade etti.

Bloomberg'te yer alan haberde, bankanın uzun zamandır öngördüğü euro/dolar parite eşitlenmesinin Aralık Ay'ı gibi gerçekleşeceğine işaret edildi.

Neden olarak ise ABD ve Avrupa merkez bankalarının para politikalarında farklılık göstermesi gösterildi. ABD merkez bankası Fed, son Toplantısında Aralık Ayında faiz arttırma ihtimaline işaret etti.

Avrupa merkez bankası ise Aralık Ayında parasal genişlemede yeni adımlar atılabileceği Mesajı vermişti. Bu iki durum euro dolar paritesinin yeniden Gündeme gelmesine neden oldu.

Dolar, Mart Ayında euro karşısında son 12 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Goldman Sachs'ın New York merkezli baş kur stratejisti Robin Brooks, "Mart'tan bu yana gelişme acı dolu sürecin ardından, piyasaların tek bir mesaja yeniden inanması zaman alacaktır" dedi.

Brooks, "ama biz paritenin 1,05 Olmasını bekliyoruz" diye devam etti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.