Dolar ve euro son 3,5 ayın en düşüğünde

Dolar ve euro son 3,5 ayın en düşüğünde

Dolar ve euro ağustos ayı başındaki sert yükselişe başlamadan önceki seviyelerine geriledi

A+A-

Döviz kurları son 3,5 ayın en düşük seviyesine geriledi. TL karşısında önceki hafta kritik seviyelerin altına gerileyen dolar bu haftaya da düşüşle başladıktan sonra öğle saatlerinde 5,2390 ile 8 Ağustos'tan sonraki en düşük seviyesine gerilemiş oldu.

Euro da TL karşısında 5,9603 ile aynı tarihten sonraki en düşük seviyesini gördü. Türk Lirası ağustos ayının ilk haftasında döviz kurları karşısında çok sert değer kaybına uğramış ve dolar 13 Ağustos'ta euro 8.1252'yi, dolar ise 7,1104'ü görmüştü. 8 Ağustos 2018'den sonraki süreçte TL dolar ve euro karşısında yaklaşık yüzde 30 değer kazanmış durumda. TL'nin Rahip Brunson'un serbest bırakıldığı 12 Ekim'den sonra euro ve dolar karşısındaki değer kazancı yüzde 10'un üstünde.

Uzmanlar doların teknik olarak 5.30'un altında kalmasının 5'li seviyelerin daha altının telafuz edilmesine neden olabileceğini belirtiyor.

 

 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.