Dolar ve euro yeniden yükselişte

Dolar ve euro yeniden yükselişte

Ukrayna ve yurt içi kaynaklı siyasi gelişmeler ile Çin'e ait olumsuz ekonomik veriler içeride dövizin ateşini yükseltiyor. Dolar güne 2.24, euro ise 3.10'un üstünde başladı.

A+A-

Ukrayna ve yurt içi kaynaklı siyasi ve Çin kaynaklı ekonomik gelişmeler dövizin ateşini yükseltiyor. İstanbul serbest piyasada dolar 2,2400, avro 3,1050 liradan güne başladı.

Kapalıçarşı'da 2,2350 liradan alınan dolar 2,2400 liradan satılıyor. 3,1000 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 3,1050 lira olarak belirlendi. Önceki kapanışta doların satış fiyatı 2,2250 lira, avronun satış fiyatı ise 3,0980 lira olmuştu.

Uzmanlar küresel piyasalarda tedirginlik arttığını, Çin ekonomisinin yavaşladığına yönelik endişelerin yanında, ABD ve Rusya arasındaki Ukrayna’ya  ilişkin gerginliğin yükseldiğine ait kaygıların piyasaları rahatsız ettiğini ifade ediyor. Böyle bir ortamda daha düşük riskli enstümanlara talebin arttığına dikkat çeken uzmanlar, hafta sonu riskini almak isetemeyen piyasaların döviz talebinin arttığını bu nedenle gün içinde dolarda 2.27, euro'da 3.12'ye doğru hareketlerin olabileceğini söylüyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.