Dolar ve gram altında bugün ne olacak?

Dolar ve gram altında bugün ne olacak?

Ahlatcı Yatırım: Kurda yatay fiyatlama devam ederken yukarı yönlü isteğinde sürdüğünü görüyoruz. Gram altında 1660TL ve 1665TL seviyeleri izlenebilir.

A+A-

Ahlatcı Yatırım Sabah Bülteni:

Dün beklenenden güçlü gelen ABD hizmet sektörü verilerinin enflasyon baskılarının devam ettiğini göstermesinin ardından dünya borsa endeksleri düşerken, gösterge ABD Hazine tahvili getirisi yükseldi ve ABD doları altı ayın en yüksek seviyesini gördü. ABD hizmet sektörü, yeni siparişlerin güçlenmesi ve işletmelerin girdiler için daha yüksek fiyatlar ödemesiyle Ağustos ayında beklenmedik bir ivme kazandı. Bu durum halen yüksek enflasyon baskılarının potansiyel işaretleri olarak açıklanabilir.

Tedarik Yönetimi Enstitüsü (ISM) dün hizmet PMI'ın geçen ay 54,5'e yükseldiğini, bu rakamın Şubat ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktığını ve Temmuz ayındaki 52,7 seviyesinden bu yana yükseldiğini söyledi. 50'nin üzerinde bir okuma, ekonominin üçte ikisinden fazlasını oluşturan hizmet sektöründeki büyümeyi gösteriyor. Bu veri faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalabileceğine dair işaretlere katkıda bulunabileceğini gösteriyor. Ayrıca, ABD merkez bankasının Çarşamba günü yayınlanan "Bej Kitap" özeti, ekonomik büyümenin son haftalarda "mütevazı" olduğunu, istihdam artışının ise "bastırıldığını" ve ülkenin çoğu yerinde enflasyonun yavaşladığını gösterdi.

Önceki gün Boston FED Başkanı Susan Collins, enflasyonun soğumasında ilerleme işaretleri olsa da merkez bankasının bir sonraki para politikası adımlarına gelince dikkatli ilerlemesinin zamanı geldiğini söyledi.

Dünkü gelişmeler sonrası 10 yıllık ABD tahvilinin getirisi 3 baz puan artarak %4,298'e yükseldi. Getiri son üç seansta yaklaşık 21 baz puan arttı ve yaklaşık bir ayın en büyük üç günlük kazancını kaydetti.

Diğer verilerde ise Almanya, İngiltere ve Euro Bölgesi'nde imalat faaliyetleri gerilerken, hizmet sektörleri daralma bölgesine girdi. Dolar endeksi 105,03 ile altı ayın en yüksek seviyesine yükseldi ve en son %0,1 artışla 104,85 seviyesinde olurken, euro %0,03 artışla 1,0723 dolara ulaştı. Petrol fiyatları, tüccarların ABD ham petrol stoklarının daha da düşeceğini öngörmesiyle, erken düşüşlerini tersine çevirerek yükselişe geçti.

USDTRY

Kurda yatay fiyatlama devam ederken yukarı yönlü isteğinde sürdüğünü görüyoruz. Dün yurt içinde yeni OVP açıklandı, kurda önümüzdeki yıllarda beklenen hedeflerde kurda yükseliş beklentisi devam ederken büyüme beklentileri önümüzdeki 3 yıl için aşağı yönlü revize edildi. Bu yıl sonu için enflasyon beklentisi yukarı çekildi. Bugün yurt içinde hazine nakit dengesi, ABD'de ise haftalık işsizlik maaşı başvuruları açıklanacak. Gün içinde sınırlı hareketler gördüğümüz kurda 26,80TL seviyesi üzerinde 26,90TL ve 27,00TL direnç bölgeleri izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 26,60TL ilk destek olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviye altında fiyatlama için ise 26,50TL ve 26,40TL diğer destek bölgeleri olarak takip edilebilir.

EURTRY

Çaprazda Türk Lirası'nda sınırlı değer kaybı devam ederken güçlü ABD doları baskısında kalan paritede yaşanan geri çekilme ile birlikte yatay fiyatlamanın devam ettiğini görüyoruz. Bugün yurt içinde hazine nakit dengesi, Avrupa'da ise büyüme verisi yanında Almanya sanayi üretimi açıklanacak. Teknik olarak değerlendirdiğimizde gün içi 28,70TL altı fiyatlamalarda destek bölgeleri olarak 28,50TL ve 28,40TL seviyeleri takip ediliyor olacak. Çaprazda yeniden yükselişlerin olması halinde 28,90TL ilk direnç seviyesi olarak izlenebilir. Yüksek oynaklık beklemediğimiz günde, bu seviye üstünde fiyatlamalarda ise 29,00TL psikolojik direnç ve üzerinde 29,20TL bölgeleri ana direnç seviyeleri olarak ön plana çıkıyor.

EURUSD

Paritede dün 1,0750 seviyelerine doğru yükseliş denemesi gerçekleşmesine rağmen gün içerisinde geri çekilmenin 1,0700 seviyesine kadar gerçekleştiğini görüyoruz. Bugün ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, Avrupa'da ise büyüme verisi ile birlikte Almanya sanayi üretimi verisini takip edeceğiz. Özellikle ABD dolarında güçlü duruş bir süre daha pariteyi aşağı yönlü baskılamaya devam edebilir. Gün içerisinde İlk direnç 1,0750 seviyesi, yükselişlerin bu seviye üzerinde devam etmesi durumunda sırasıyla 1,0780 ve 1,0800 seviyeleri diğer direnç bölgeleri olarak takip edilebilir. Destek bölgesi olarak ise 1,0700 bölgesi en yakın psikolojik seviye olarak takip edilirken aşağı yönlü kırılmalarda 1,0680 ve 1,0650 seviyeleri gün içerisinde izlenebilir.

ONS ALTIN

Ons altında 1920 dolar kritik destek seviyesi altında dün günlük kapanış geçekleşti. Özellikle ABD 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 4,30 seviyesine yükselmesi ve dolar endeksinde 105 seviyesine yaklaşılması ons altındaki aşağı baskıyı artırmaya devam ediyor. Bugün açıklanacak ABD haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisi bu döngüyü değiştirme noktasında sınırlı kalacaktır. Teknik olarak değerlendirdiğimizde İlk destek noktası 1915 dolar takip edilirken bu seviye altında fiiyatlama için 1912 ve 1905 dolar diğer destek bölgeleri olarak 1900 dolar ana destek seviyesi üzerinde karşımıza çıkıyor. Yükselişlerin gün içinde tepki hareketi olarak gerçekleşmesi durumunda ise 1920 dolar ve üstünde 1925 ile 1935 dolar seviyeleri direnç bölgeleri olarak takibimizde olacak.

GBPUSD

Parite güçlü ABD doları etkisinde kalmaya devam ediyor. ABD tahvillerinde yükselişin ayrıca devam ettiğini söyleyebiliriz. Açıklanan ABD verilerinde pozitif görüntü dolar endeksinde 105 seviyelerinde yaklaşmaya neden oldu. Bugün ABD'de haftalık işsizlik başvuruları açıklanırken, İngiltere tarafında veri akışı zayıf olacak. Diğer taraftan teknik olarak gün içerisinde ilk direnç noktası olarak 1,2500 psikolojik direnç seviyesi takip edilebilir, bu seviye üstünde fiyatlamalarda 1,2530 ve 1,2570 sırasıyla direnç bölgeleri olarak izlenebilir. Geri çekilmelerde 1,2480 seviyesi ilk destek bölgesi olarak takip edilecek. Bu seviye altında fiyatlamalarda ise 1,2450 ve 1,2420 bölgelerini genel olarak izlenebilir.

GRAM ALTIN

Gram altında yurt içinde dün açıklanan yeni OVP sonrasında kurda sınırlı yükselişin gerçekleşmesi sonrasında özellikle ons altında yaşanan geri çekilmenin etkisi ile 1645TL altına doğru geri çekilme yaşandı. Bugün açıklanacak verilerin etkisinin sınırlı kalmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Kurda geri çekilmeler sınırlı kalmaya devam ederken, ons altında olası yükselişin gün içi tepki fiyatlamasından öteye gitmeyeceğini düşünüyoruz. Teknik olarak, İlk direnç noktası olarak 1655TL takip edilirken bu seviye üzerinde 1660TL ve 1665TL seviyeleri izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 1650TL noktası ilk destek olarak takip edilebilir. Bu fiyatlama altında ise 1645TL ve 1640TL diğer destek bölgeleri izleniyor olacak.