Dolar yakın vadede 6.80 TL'yi görebilir

Dolar yakın vadede 6.80 TL'yi görebilir

Morgan Stanley TCMB'den yakın vadede 100 baz puanlık faiz artışı beklediğini ve buna bağlı olarak dolar/TL'nin 6.80'i görebileceğini açıkladı

A+A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 19 Şubat’ta yaptığı 2020 yılının ikinci PPK toplantısında politika faizini sabit bırakırken, Morgan Stanley yakın vadede 100 baz puanlık faiz artışı beklediğini belirtti.

Morgan Stanley analistleri Georgi Deyanov ve Jaiparan S. Khurana’nın hazırladıkları raporda, yakın dönemde yapılacak bir faiz artırımının Dolar/TL’de 6,80 seviyesine gerileme yaşanacağı görüşünde.

Enflasyonun Nisan ayına kadar yükselmeye devam etmesini bekleyen analistler TCMB’nin yakın vadede 100 baz puanlık bir Faiz artırımına gidebileceğini öngördü.

Morgan Stanley analistleri Türk hisse senetleri için olumlu görüşe sahip olduklarını da yineledi. Raporda hisselere ilişkin, “Ekim sonundan bu yana benzerlerini geride bırakmalarına karşın, Türk hisse senetlerinin çarpanları hala 5 yıllık ve uzun vadeli ortalamalara göre büyük ölçüde iskontolu. BIST 100 endeksinde dolar bazında yüzde 17 yükseliş potansiyeli var” değerlendirmesi yapıldı.