Dolar yeni tedbir beklentileriyle yükseldi

Dolar yeni tedbir beklentileriyle yükseldi

Geçen hafta TL karşısında yüzde 10 gerileyen dolar bu haftanın ilk iki işlem gününde bunun 5'te birini geri aldı

A+A-

BORSATEK - Önceki hafta yüzde 10'a yakın değer kazanan Türk Lirası bu haftaya kayıpla başladıktan sonra düşüşünü bugün de sürdürdü. 6 Kasım cuma günü 8.58'e kadar yükselen dolar 13 Kasım Cuma günü 7.6040'e kadar gerilemişti.  Haftaya yükselişe başlayan dolar dün 7.75'i geçtikten sonra bugün 7.80'i gördü. Böylece TL'nin dolar karşısında bu haftanın ilk iki işlem günündeki kaybı yüzde 2'ye yaklaştı. 

Gelişmekte olan ülke para birimlerinin zayıf dolar karşısında değerlendiği bu hafta TL'deki değer kaybı genel olarak geçen haftaki sert değerlenme sonrası tepki hareketi ve bugün açıklanması beklenen salgına karşı alınacak yeni tedbirlere bağlanıyor.

Geçen hafta 9 TL'nin altını gördükten sonra bu haftanın ilk işlem günün olan dün 9.14 seviyesinden dengelenen euro ise bugün 9.26'yı gördü. Zayıf dolara oranla euronun haftanın ilk iki işlem gününde TL karşısındaki değer artışı yüzde 2'yi geçti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.