Dolar yeniden 7.80 TL'nin üzerinde

Dolar yeniden 7.80 TL'nin üzerinde

Küresel piyasalarda aşı konusundaki olumlu gelişmelerle yaşanan iyimserliğe karşın Türk Lirası haftaya kayıpla başladı. 

A+A-

Küresel piyasalarda aşı konusundaki olumlu gelişmelerle yaşanan iyimserliğe karşın Türk Lirası haftaya kayıpla başladı. 

Güne 7.65 seviyelerinden başlayan dolar/TL, piyasaların açılmasıyla birlikte yüzde 2' civarında artış ile 7,80'in üzerini gördü. Euro/TL ise 9,25'i geçti.

Uzmanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasi reformu ile ilgili yaptığı açıklama, Fitch'in Türkiye değerlendirmesi ve Fransa'nın Türkiye-AB ilişkileri hakkındaki açıklamalarının, önceki haftaya oranla bu haftaya negatif başlanmasına neden olduğunu 

Kovid-19 salgınında artan vaka sayıları ve aşı çalışmaları yeni haftanın ilk gününün de en önemli gündem maddesi olmaya devam edecek. Yurt içinde önemli bir veri bulunmazken, yurt dışında PMI verileri öne çıkacak.

Sırasıyla Fransa, Almanya, Euro Bölgesi, İngiltere ve ABD'den gelen PMI verileri içinde bulunduğumuz aya ilişkin öncü gösterge olması  açısından önem taşıyor. Hem imalat hem hizmet sektörü PMI verilerinde düşüş beklenirken, hizmette düşüşün daha fazla olacağı tahmin ediliyor.

Avrupa'da İngiltere Merkez Bankası(BoE) baş ekonomisti Andy Haldane (12.30), Avrupa Merkez Bankası(ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel (16.10) ABD'de ise San Francisco Fed Başkanı Mary Daly (21.00) ve Chicago Fed Başkanı Charles Evans (23.00) konuşma yapacaklar.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.