Dolarda uzun, euroda kısa pozisyon artıyor

Dolarda uzun, euroda kısa pozisyon artıyor

ABD ve AB'den gelen veriler yatırımcıların vadeli işlemlerde euro ve dolara ilişkin pozisyonlarında değişime neden oluyor

A+A-

ABD ve AB'den gelen veriler yatırımcıların vadeli işlemlerde euro ve dolara ilişkin pozisyonlarında değişime neden oluyor. ABD ekonomisine ait son dönemdeki verilerin doların euro karşısında güçlenmesi ve bunun devam edeceği beklentisi nedeniyle yatırımcılar dolarda uzun euroda ise kısa pozisyonlarını artırıyor. Emtia Vadelileri İşlem Komisyonu (CFTC) verilerine göre ABD Doları'nda spekülatif net pozisyonlar 1 Nisan haftasında 1,24 milyar dolardan 3,26 milyar dolar seviyesine yükseldi.

Aynı haftada euroda net uzun pozisyonlar ise yüzde 16 azalarak 5,7 milyar dolar oldu. Japon Yeni'nde net kısa pozisyonlar
yüzde 27 düşüşle 10.7 milyar dolar, Avustralya Doları'nda net kısa pozisyonlar yüzde 76 gerileyerek 451 milyon dolar olarak gerçekleşti. 


Etiketler : , , , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.