Dolardaki düşüş devam ediyor

Dolardaki düşüş devam ediyor

Dolar küresel piyasalardaki iyimserlik ve Avrupa Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaların etkisiyle seans içinde 18 Aralık'tan sonraki en düşük seviyesini gördü

A+A-

Dolar gelişmekte olan piyasalara dönük risk iştahındaki artış ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) ekonomiye destek sağlayacak yeni adımlar atacağına dönük sinyallerin artmasıyla iç piyasada 18 Aralık’tan sonraki en düşük seviyesi olan 2.06 TL’ye geriledi. Ancak daha artan kurumsal ve yatırımcı talebi ile yeniden 2.07'ye yükseldi. Sepet bazında TL ise 25 Aralık'tan beri en düşük olan 2.4453'e kadar geriledi.

Çeşitli kaynaklarda ECB’nin, Haziran'daki toplantısında görüşülmek üzere bütün faiz oranlarında indirimi ve kredileri destekleme amaçlayan hedefli önlemleri de içeren politika seçeneklerinden oluşan bir paket hazırladığı ifade ediliyor.
ECB’nin açıklayacağı pakette kredi kullanımını destekleyecek özelliklerin paketin yanı sıra yer alacak hedefli LTRO veya ABS alım planının, daha küçük ölçekli şirketlere sağlanan kredilerin desteklenmesin de bulunduğu belirtiliyor.

Analistler kurumsal talebin yanı sıra yatırımcıların da alım için bu seviyeleri uygun bulmasına rağmen uluslararası piyasalardaki iyimserliğin sürmesi nedeniyle dövizdeki düşüşün devam ettiğini belirtiyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) İcra Kurulu üyelerinden Peter Praet medyada yer alan açıklamasında , mevduata negatif faiz ve uzun vadeli refinansman operasyonunu da içeren bir dizi önlemi içeren bir paket hazırlığı içinde olduklarını söylemişti.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.