Doların ateşini faiz beklentisi düşürdü

Doların ateşini faiz beklentisi düşürdü

Sabah 2.40'a yaklaşan dolar Merkez Bankası'nın yarın toplantı yapacağı ve piyasaların bu toplantıdan faiz artırımı kararı çıkacağı beklentisi ile 2.31'e geriledi

A+A-

TCMB'nin ara PPK toplantısı kararı sonrası kademeli düşüşün sürdüğü dolar/TL, 2.3090 seviyesine kadar geriledi.

Global piyasalardaki olumsuz hava ve gelişmekte olan piyasalardan çıkışların yanı sıra TCMB'nin TL'deki değer kaybını durdurmada yetersiz görülmesiyle bugün arka arkaya tarihi zirveleri test ederek 2.39'a kadar yükselen dolar/TL, TCMB'nin ara PPK toplantısı kararı almasının ardından ise yönünü aşağı çevirdi.

Piyasa oyuncuları, TCMB'nin yarın yapacağı ara PPK toplantısında agresif faiz artırımına gitmesini bekliyorlar. Merkez Bankası yakın dönem gelişmelerinin değerlendirilmesi ve fiyat istikrarı için gerekli politika tedbirlerinin alınması amacıyla 28 Ocak'ta ara Para Politikası Kurulu toplantısı yapacağını açıkladı.

En son Ağustos 2011'de ara PPK düzenleyen TCMB'nin yaptığı yazılı açıklamaya göre, PPK 28 Ocak 2014 Salı akşamı toplanacak ve karar saat 2400'de bir basın duyurusu ile açıklanacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.