Dolar/TL, ABD’nin Tรผrkiye’ye yรถnelik yaptฤฑrฤฑm kararฤฑ ardฤฑndan ataฤa geรงti. 5.09 zirvesine kadar รงฤฑkan kur, รถฤleden sonra 5.05 seviyelerine รงekilirken, 5.92’ye yรผkselen euro 5.87 seviyesinde.
Tรผrkiye-ABD iliลkilerine yรถnelik gerginlik piyasalarฤฑ olumsuz etkiliyor.
ABD’nin yaptฤฑrฤฑm kararฤฑnฤฑn ardฤฑndan tarihi zirvesini yenileyen dolar/TL, yรผkseliลine devam ederek 5.09 seviyelerini gรถrdรผ. Euro ise 5.92 seviyesinin รผzerine kadar รงฤฑktฤฑ.
Borsa gรผnรผn ilk yarฤฑsฤฑnda yรผzde 3’รผn รผzerinde kayฤฑp yaลarken, 10 yฤฑllฤฑk tahvil faizi yรผzde 19.3 bileลik seviyesine yรผkseldi.
Dรผnya’nฤฑn aktardฤฑฤฤฑna gรถre, รถฤleden sonra dolar 5.05 seviyelerine doฤru รงekilirken, euro 5.87 seviyesinde.
BORSADA YรZDE 3 KAYIP
BIST-100 endeksi ABD’nin iki Tรผrk bakana yaptฤฑrฤฑm kararฤฑ aรงฤฑklamasฤฑ ve yeni tarihi zirvesini gรถren dolar/TL’nin etkisiyle yรผzde 3’รผn รผzerinde dรผลรผลle yaลadฤฑ.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 3.87, Halkbank yรผzde 5.08 ekside.







