Dolar/TL yeniden 5.30'un altında

Dolar/TL yeniden 5.30'un altında

Dün akşam sert düşüşle 5.30'un altını test eden kur yeni güne yükselişle başlayıp sonrasında düşüşe geçti.

A+A-

Sün %1.5'in üzerindeki sert düşüş sonrası yeni güne artışla başlayan Dolar/TL  yeniden kritik 5.30 seviyesinin altına gevşedi. 

Akşam saatlerinde 5.2789'a kadar gerileyen kur bugün en yüksek 5.3439'u gördü. Kur daha sonra düşüşe geçerek 5.2785'e kadar indi. 

Euro/TL  bugün 6.09'a kadar yükseldi, ardından 6.04'e indi, sepet kur ise 5.68'de seyrediyor. 

"YENİDEN DENGELENME FİYATLAMASI OLABİLİR" 

Garanti Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdürü Tufan Cömert Bloomberg HT'ye kurun belli bir dengeye oturduğunu belirterek "şu an fiyatlamayı bozacak bir şey yok..Ancak kurun daha aşağı inme ihtimali azalıyor " dedi. 

QNB Finansinvest Yatırım Danışmanlığı Birim Yöneticisi Tolga Kudaloğlu 5.30'un kritik olduğunu belirterek "önümüzdeki günlerde bu desteği aşağı yönlü kırmayı deneyebilir, TL'de değerlenme sürecinin henüz sonuna gelmediğimizi düşünüyorum" diye konuştu.  Kudaloğlu gösterge  tahvil faizinin %20 üzerinde kalabileceğini kaydetti. 

TEB Yatırım/BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte ise kurdaki düşüşe dair "Türkiye'nin daralma sürecinin yeniden dengelenme, istihdam ve tüketici harcamaları üzerinden  enflasyon yansıması olarak görüyorum" dedi. Türkiye'deki daralma senaryosunun enflasyona olumlu etkisinin fiyatlandığını belirten Ökte bu fiyatlamanın uzun süre devam edeceğini öngördü.

İçeride bugün Kasım ayı Tüketici Güven Endeksi takip edilecek, ABD piyasaları ise Şükran Günü tatili nedeniyle kapalı olacak.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.