Dolar/TL’de dip oluşturma çabası var - Marbaş

Dolar/TL’de dip oluşturma çabası var - Marbaş

Dolar/TL’de dip oluşturma çabası var. Kurdaki son düşüşün ardından birkaç gündür 2,07-2,09 arasındaki dengelenme sürecini izliyoruz.

A+A-

Dolar/TL’de dip oluşturma çabası var. Kurdaki son düşüşün ardından birkaç gündür 2,07-2,09 arasındaki dengelenme sürecini izliyoruz. 24 Nisan’da başlayan düşüş sonrası ilk kez bu bölgeden güçlü talebin geldiğini görüyoruz. Ancak bu talep henüz trend değiştirecek güce de ulaşmış değil. Bu nedenle şimdilik buralardaki dip seviyelerde bir süre dalgalanma yaşanması ve dip oluşturulması daha olası görünüyor. 2,09 geçilip buranın üzerine kapanış ihtimali doğmadığı sürece kurda güçlü bir tepkiden bahsetmek zor olacaktır. Bu nedenle mevcut seviyelerde aşağı yönlü pozisyon alımını daha riskli görsek de yukarı yönlü pozisyonlarda da 2,09 geçilemediği sürece kar alım seviyesini çok fazla geniş tutmamak gerekiyor. Hatırlanacak olursa dün 2,07 civarından alım yapmış olanlar için 2,07’nin bir miktar altında bir stop loss bekleterek 2,08’in aşılmasını bekleyebilirler. 2,08 aşılacak olursa 2,09’a yaklaştıkça bu pozisyonlar kapatılabilir görüşümüzü paylaşmıştık. Dün en yüksek 2,0860 civarı görüldü. Buralardan pozisyonlarını kapatmamış olanlar aynı stratejiyi devam ettirebilirler.

(13.05.2014)

Üzeyir DOĞAN
 

Üzeyir DOĞAN / Araştırma Müdürü
MARBAŞ Menkul Değerler
 

Bu haber toplam 1708 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.