Geรงen hafta uluslararasฤฑ derecelendirme kuruluลu S&P’nin Tรผrkiye’nin BB+ olan kredi notunu BB’ye dรผลรผrmesinin ardฤฑndan, 3.09’u aลarak rekor kฤฑran dolar/TL yeni haftaya dรผลรผลle baลladฤฑ.
Baลarฤฑsฤฑz darbe giriลimi, OHAL ilan edilmesi ve kredi notunun dรผลmesiyle oldukรงa volatil seyir izleyen ve haftayฤฑ 3.07 sฤฑnฤฑrฤฑnda tamamlayan dolar/TL gรผne 3.0540 seviyelerinden baลladฤฑ.
Dolar/TL daha sonra dรผลรผลe geรงerek saat 10:27 itibariyle % 0.9 azalarak 3.0360’a geriledi, Euro/TL 3,3282 seviyelerinden iลlem gรถrรผyor. BIST 100 endeksi ise haftaya % 0,95 yรผkseliลle 72.422,65 puandan baลladฤฑ.
BU HAFTA FED ฤฐZLENECEK
Piyasalarda bu hafta Japonya Merkez Bankasฤฑ ve Fed’in faiz kararฤฑ yakฤฑndan takip edilecek. Uzmanlar Fed’den bu hafta bir faiz artฤฑลฤฑ beklemese de Fed yetkililerinin ekonomik gรถrรผnรผm konusunda daha iyimser olacaklarฤฑ belirtiliyor. Fed’in faiz artฤฑลฤฑ konusunda vereceฤi sinyaller bu hafta piyasalar ve kurdaki harekette belirleyici olacak.
Yurt iรงinde ise bugรผn reel sektรถr gรผven endeksi, Cuma gรผnรผ dฤฑล ticaret dengesi verileri รถne รงฤฑkฤฑyor.







