Dolar/yen 1.5 yılın en düşüğünde

Dolar/yen 1.5 yılın en düşüğünde

Yen, ABD Doları karşısında 108'in altını görerek bir buçuk yılın en güçlü seviyesine ulaştı.

A+A-

Yen, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) kura müdahalede gözle görülür ölçüdeki isteksiğinin yatırımcıları alımlara devam etmesi konusunda cesaretlendirmesiyle, ABD Doları karşısında 108'in altını görerek bir buçuk yılın en güçlü seviyesine ulaştı.

Yen, Japonya yetkililerinin piyasaları yendeki kazançları durduracak önlemlerin yakın olduğuna dair ikna edememsi üzerine, Ağustos ayından beri en büyük günlük rallisini gerçekleştirdi. Japonya para birimi, Maliye Bakanlığı yetkilisinin yen piyasasında tek yönlü bir hareket olduğunu ve yetkililerin gerekli şekilde hareket edeceğini açıklamasının ardından 16 önemli para birimi karşısında yüzde 1 ya da daha fazla yükseldi.

Toronto Dominion Bank döviz stratejisi Kuzey Amerika yöneticisi Mark McCormick, "döviz piyasaları için asıl odak noktası hala yenin yükselişi. Politik riskelr göz önünde bulundurulduğunda, BOJ'un müdahale etmesi olası görünmemekle birlikte gelecek ay gerçekleştirilecek G7 toplantısı öncesinde, yenin hareketleri BOJ'un bu ay atılabilecek olası bir adımın kapsamını genişletiyor" dedi.

New York'ta HSBC Holdings Plc. yabancı para birimi stratejisti Daragh Maher ise, Japon yetkililerin açıklamalarını, "Harekete geçmeden önce yapılan türden açıklamalar" olarak nitelendirdi.

Japonya parası yükselişini beşinci günde de sürdürdü. Yen, dolar karşısında 107.97 seviyesini görmesinin ardından, New York'ta saat 12:14 itibariyle 1.6 değer kazanarak, 108.06 seviyesine geldi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.