Saฤlฤฑk Bakanlฤฑฤฤฑ domuz gribinden รถlenlerin sayฤฑsฤฑnฤฑn 42’ye yรผkseldiฤini aรงฤฑkladฤฑ. Saฤlฤฑk Bakanlฤฑฤฤฑ’ndan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, tรผm dรผnyada grip sezonunun yฤฑlฤฑn 40. haftasฤฑndan baลladฤฑฤฤฑ ve bir sonraki yฤฑlฤฑn 20. haftasฤฑna kadar devam ettiฤine dikkat รงekilerek, โรlkemiz grip vakalarฤฑnฤฑ haftalฤฑk olarak deฤerlendirmekte ve elde edilen veriler eล zamanlฤฑ olarak Dรผnya Saฤlฤฑk รrgรผtรผ ile paylaลฤฑlmaktadฤฑr. Tรผm dรผnya รผlkelerinden elde edilen bu veriler DSร tarafฤฑndan haftalฤฑk olarak yayฤฑmlanmaktadฤฑrโ denildi.
Bakanlฤฑktan yapฤฑlan aรงฤฑklamada domuz gribinden รถlenlerin sayฤฑsฤฑ ile ลu bilgilere yer verildi: โBu grip sezonunda รผlkemizde kendisinde grip virรผsรผ olduฤu laboratuvarlarca doฤrulanmฤฑล 42 kiลi hayatฤฑnฤฑ kaybetmiลtirโ denilen aรงฤฑklamada, โHayatฤฑnฤฑ kaybeden kiลilerden 12โsi (yรผzde 28,5) 65 yaล ve รผzerindedir.
Hayatฤฑnฤฑ kaybeden kiลilerin 33โรผnde (yรผzde 78,5) ฤฐnfluenza A(H1N1), 4โรผnde (yรผzde 9,5) ฤฐnfluenza B, ve 5โinde (yรผzde 11,9) ฤฐnfluenza A(H3N2) tespit edilmiลtir. ฤฐnfluenza A(H1N1) hayatฤฑnฤฑ kaybeden 33 hastadan 18โinin grip ile birlikte farklฤฑ bir hastalฤฑฤฤฑ da bulunduฤu anlaลฤฑlmฤฑลtฤฑr. ฤฐnfluenza Bโden hayatฤฑnฤฑ kaybeden 4 hastanฤฑn tamamฤฑnda grip ile birlikte baลka bir hastalฤฑk daha tespit edilmiลtir.
Son olarak ฤฐnfluenza H3N2 tespit edilen 5 hastanฤฑn 3โรผnde yine aynฤฑ ลekilde grip hastalฤฑฤฤฑna baลka bir hastalฤฑฤฤฑn da eลlik ettiฤi anlaลฤฑlmฤฑลtฤฑr. Bakanlฤฑฤฤฑmฤฑz ayrฤฑca grip ile ilgili olarak รผlke genelinde tรผm saฤlฤฑk kuruluลlarฤฑnda viralpnรถmoni (zatรผrre) nedeniyle yatan hasta sayฤฑlarฤฑnฤฑ gรผnlรผk olarak izlemektedirโ ifadelerine yer verildi.







