Donetsk'da çatışma büyüyor, 40 ölü

Donetsk'da çatışma büyüyor, 40 ölü

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'te Ukrayna birlikleri ile Rusya yanlısı isyancılar arasında dünden beri davam eden çatışmalarda 40 kişinin hayatını kaybeti

A+A-

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk kentinin Belediye Başkanı Alexander Lukyanchenko, Ukrayna birlikleri ile Rusya yanlısı isyancılar arasında dünden beri davam eden çatışmalarda 40 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Lukyanchenko gazetecilere yaptığı açıklamada, havaalanı çevresinde yaşanan çatışmada 38 kişinin hayatını kaybettiğini, ancak bunlardan kaçının isyancı olduğunun belli olmadığını, ayrıca ölenler arasında iki de sivil bulunduğunu söyledi.

Donetsk Uluslararası Havaalanı'nın dün ayrılıkçılar tarafından işgal edilmesinin ardından Ukrayna ordusu bölgede operasyon başlatmıştı. Donetsk Havaalanı ve çevresinde yoğunlaşan, çatışmalar zaman zaman şehir merkezinde de devam ediyor.

Ağır silahların da kullanıldığı çatışmalarda, Ukrayna hava kuvvetleri jetleri ve helikopterleri bölgeyi gece boyunca bombaladı. Kaynaklar şehir merkezine de yayılan çatışmalarda dün akşam merkez tren istasyonu yakınında iki sivil hayatını kaybettiğini belirtiyor

Çatışmalar nedeniyle şehir merkezindeki bütün AVM ve dükkanlar kepenklerini kapattı. Bölgesel yönetim, dün saat 23.00’ten bugün saat 05.00’e kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Bu arada “Donetsk Cumhuriyeti” kentte tıbbi seferberlik çağrısında bulundu. Bölgedeki doktor, hemşire, sağlık görevlisi ve bütün gönüllüler, çatışmaların şiddetlenmesi üzerine hastanelerde göreve çağrıldı. 

Operasyonun ardından Lugansk bölgesi yönetimi de Ukrayna’ya karşı savaş ilan etti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.