Dört büyüklerin paylarına önleyici tedbirler uygulanacak

Dört büyüklerin paylarına önleyici tedbirler uygulanacak

Borsa İstanbul, halka açık spor kulüplerinin hisselerine bir ay  süreyle tedbir getirdi.

A+A-

Borsa İstanbul, halka açık spor kulüplerinin hisselerine bir ay  süreyle tedbir getirdi.

KAP üzerinden yapılan açıklamaya göre, Tedbir Yönetim Sistemi  kapsamında Fenerbahçe, Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş pay  piyasalarında gerçekleşen işlemler nedeniyle FENER.E, TSPOR.E, GSRAY.E  ve BJKAS.E paylarında yarından itibaren 1 ay süreyle mevcut 'açığa  satış yasağına' ilave olarak 'kredili işlem yasağı' ve 'brüt takas'  önleyici tedbirler uygulanacak. Tedbirlerde uygulanacak son tarih 9 Ekim olacak.

Açıklamada şöyle denildi:

"Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında Fenerbahçe Futbol A.Ş. (FENER.E),   Trabzonspor Sportif Yatırım Ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş. (TSPOR.E), Galatasaray Sportif Sınai Ve Ticari Yatırımlar A.Ş.
(GSRAY.E) ve Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi Ve Ticaret A.Ş. (BJKAS.E) paylarının piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle FENER.E, TSPOR.E, GSRAY.E ve BJKAS.E paylarında 11/09/2020 tarihinden  itibaren 1 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağı"na ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı" ve "Brüt Takas" önleyici tedbirleri  uygulanacaktır. FENER.E, TSPOR.E, GSRAY.E ve BJKAS.E paylarında  tedbirlerin uygulanacağı son tarih 09/10/2020'dir."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.