Baลbakan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Mehmet ลimลek, Finansal Okuryazarlฤฑk ve Eriลim Derneฤi (FODER) tarafฤฑndan dรผzenlenen “FODER Gรถnรผl Elรงisi Plaket Tรถreni”ne katฤฑldฤฑ. Finansal okur yazarlฤฑฤฤฑn yayฤฑlmasฤฑna katkฤฑlarฤฑndan dolayฤฑ kendisine de plaket takdim edilen ลimลek, tรถrendeki konuลmasฤฑnda finansal okur yazarlฤฑฤฤฑn รถnemini vurgulayarak, ลรถyle konuลtu:
“2008 yฤฑlฤฑnda hane halkฤฑnฤฑn kur riskini bir anlamda ortadan kaldฤฑrmaya yรถnelik olarak bir yasaklama getirdik, hane halkฤฑnฤฑn dรถviz cinsinden borรงlanmasฤฑnฤฑ engelledik. ฤฐyi ki yapmฤฑลฤฑz, yoksa bugรผn ciddi bir toplumsal kargaลa ve sorunla karลฤฑ karลฤฑya kalacaktฤฑk.”
“Evde tasarruf kรผltรผrรผmรผz var”
Konuลmanฤฑn ardฤฑndan FODER Kurucu Baลkanฤฑ รzlem Denizmen’in yaptฤฑฤฤฑ “Evinizde finansal istikrar komitesinden kim sorumlu?” esprisine ลimลek de esprili bir yanฤฑt verdi.
Gรผlerek buna dikkatli yanฤฑt vermesi gerektiฤini sรถyleyen ลimลek’in, “Esra Hanฤฑm’a bir bรผtรงe tahsis ediyorum, aลฤฑyor, ben de uyarฤฑyorum onu da bir ลekilde sฤฑnฤฑrlฤฑyoruz. Ama evde ikizler ve erkek รงocuk var biliyorsunuz, erkek olan her gittiฤi yerde araba istiyor, ben de diyorum ki ‘Evdeki arabalardan getirelim yanฤฑmฤฑzda, verelim istediฤinde. Kฤฑzlar benimle ฤฐngilizce diyalog kuruyor, onlarฤฑn sรถylediฤi tek bir ลey var; ‘Baba pay money’ (parayฤฑ รถde)” yanฤฑtฤฑ salondan alkฤฑล aldฤฑ.
Evde iyi bir disiplin olduฤunu aktaran ลimลek, kendisinin fakir bir aileden geldiฤini, ฤฐngiltere’ye bursla gittiฤinde bile aldฤฑฤฤฑ bursun ciddi bir kฤฑsmฤฑnฤฑ tasarruf ettiฤini anlattฤฑ.
ลimลek, “Ne kadar geliriniz dรผลรผk olursa olsun, tasarruf รงok รถnemli. Bizim tasarruf oranlarฤฑmฤฑz รงok dรผลรผk. Tasarruf apayrฤฑ bir kรผltรผr, bizim evde tasarruf kรผltรผrรผmรผz var.” ลeklinde konuลtu.







