Döviz kuru endeksi revize edildi

Döviz kuru endeksi revize edildi

Enflasyonunun sehven yanlışlıktan sonra düzeltilmesi nedeniyle TCMB, reel efektif döviz kuru endeksini revize etti

A+A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Ocak 2014 dönemi TÜFE verilerinde dün yaptığı düzeltme nedeniyle Banka tarafından yayımlanmakta olan Reel Efektif Döviz Kuru Endeksi'nin ocak ayı için güncellendiğini belirterek, TÜFE bazlı Reel Efektif Döviz Kuru Endeksi'nin 0,25 puan artarak 101,23'den 101,48'e yükseldiğini bildirdi.

TCMB, TÜİK tarafından açıklanmış olan 2014 yılı Ocak ayı Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) revize edilmesi nedeniyle Banka tarafından yayımlanan Reel Efektif Döviz Kuru Endeksi verilerinin güncellendiğini duyurdu. Güncelleme sonrası ocak ayı Reel Efektif Döviz Kuru Endeksi 0,25 puan artarak 101,23'den 101,48'e yükseldi.

Türk lirasının (TL) değeri bir yıllık sürede ise TÜFE bazında 119,75'den 101,48'e geriledi. Reel Efektif Döviz Kuru Endeksi'nin azalışı TL'nin değer kaybettiğini gösteriyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.